Дачић: Страх ме је шта ће Вучић да уради!

0

Лидер социјалиста Ивица Дачић изјавио је данас да након најаве кандидатуре Томислава Николића за председника Србије, сада има већи страх „шта ће Александар Вучић да уради“ него Николић.

Она је додао да не очекује да ће због евентуалне Николићеве кандидатуре доћи до подела у СНС-у.

„Нема званичне потврде, али ни демантија о кандидатури Николића, очигледно је вест намерно пласирана. Очигледно је да таква намера постоји, или је ово притисак на Вучића како се Томислав Николић не би кандидовао“, рекао је Дачић гостујући на РТС.

Он је додао да једва чека да види седницу СНС и запитао се о каквим се поделама у СНС-у говори и ко ће то да гласа за Николића.

„Kо је луд да иде за губитником. Сви иду за победником. Имам већи страх шта ће Вучић да уради, да се он не предомишља. Он треба да настави даље. Нема разлога за забринутост. Kо хоће идемо даље ко неће довиђења , срећан му пут ко што је Тадић рекао у неком другом филму“, рекао је Дачић.

Од је поновио да коалиција коју он предводи јасно истакла да председнички кандидат треба да буде онај чија кандидатура може да гарантује политичку стабилнос у Србији у наредном периду, онај ко ужива највеће поверење грађана, а то је Вучић.

„За нас је била неприхватљива било која друга кандидатура“, поновио је дачић и додао да је срамота то што се Николић кандидовао, јер се на тај начин сврстао међу оне који су против Вучића.

„У чему је разлика између Јеремића и Јанковића и њега. Свако ко се кандидује на изборима је против Вучића“, појаснио је он.

дачић каже да је од премијера да не одустаје од оног што су покренули и додао да је Николић постигао супротан ефекат, те да је учрврстиоо јединство СНС и коалиционих партнера.

„Он(Вучић) вероватно јесте разочаран одлуком Николића, али у политици вас ништа не сме изменадити.Мене није изненадило јер сам дуго у политици и свашта сам прошао. Овде више нема одуистајања. Николић је завршио са СНС ако жели да разговара језиком учена и притисака“, поновио је Дачић.

Он је додао да за њега више није прихватљиво да Николић буде било шта и додао да политика није ствар емиооције, већ рационалних одлука.

 

 

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*