Дачић: Тражићемо да се поштују права Срба у Црној Гори

0

Србија ће тражити да се поштују права српског народа у Црној Гори, исто као што се поштују права Црногораца који живе у Србији, наводи Ивица Дачић.

Дачић је тако одговорио на питање новинара да ли мисли да је српски народ у Црној Гори на неки начин дискриминисан, јер нема представнике у тамошњој новој влади.

„Наши међудржавни односи треба да буду рационални, да се залажемо за конкретно решавање свих питања. Министарство спољних послова ће исто као и када је реч о другим земљама водити рачуна о правима српског народа који тамо живи“, рекао је Дачић.

Он каже да је разочаран гласањем Црне Горе поводом неких питања везано за Србију, уз коментар да је то њихово право, али да ће Србија „исто тако гласати када је реч о њиховим интересима“.

Наводећи да Србија на Црну Гору гледа као на суседну земљу и да нема ништа против њеног самосталног пута, Дачић напомиње да је једино што се тражи поштовање права српског народа.

„То ће бити предмет нашег даљег интересовања и надам се да ћемо са новом Владом Црне Горе око тога пробати да нађемо заједнички језик“, истакао је Дачић.

Kоментаришићи односе са Румунијом, министар спољних послова каже да је Србија захвална тој земљи јер није блокирала Србију на европском путу.

„Румунија је нама пријатељска земља, желимо што боље односе, не постоје односи око румунске националне мањине, постоје проблем око Влаха и њиховог дефинисања, али о томе треба хладне главе да расправљамо, а не да од тога настају проблеми“, рекао је Дачић.

 

 

 

 

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*