Дачић: Вучић плус Дачић је добитна комбинација

0

Шеф српске дипломатије и лидер СПС Ивица Дачић каже да ће са Вучићем разговарати о заједничком кандидату за председника када се премијер врати из Давоса.

„Чекам да се премијер врати и да разговарамо хоћемо ли имати заједничког председничког кандидата, а ако хоћемо, идемо на добитну комбинацију. Значи победа у првом кругу“, рекао је Дачић за телевизију Пинк.

Он је казао да социјалисти желе заједничког кандидат са СНС јер тај кандидат може да победи и додао да сва истраживања говоре да је Вучић тај кандидат који може да победи у првом кругу.

„Мисли да је опасно да се на председничким изборима искушава судбина да ли ће неко у другом кругу победити или неће. Ми немамо ништа лично против било кога, али ово је судбина о свима нама из владајуће коалиције“, рекао је Дачић.

Он је навео и да уколико се не постигне договор о заједничком кандидату, онда ће се он кандидовати за ту функцију.

„Вучић плус Дачић је добитна комбинација. Уколико СНС то неће, кандидат СПС ћу бити ја“, казао је лидер социјалиста.

Дачић је навео и да му није јасна кандидатура Вука Јеремића, јер би за њега требало да гласају бивши гласачи ДОС, а политика коју је он водио у време када је председник Србије био Борис Тадић није била баш у складу са политиком ДОС-а.

Он је рекао и да је Тадић „оставио све“ што се сада дешава са Kосовом.

„(Ангела) Меркелова је лично признала мени и Вучићу да ју је бивша власт у Србији преварила, а сада за све криве мене и премијера Србије и криве нас за то што се преговори воде у Бриселу“, рекао је Дачић.

О кандидатури Заштитника грађана Саше Јанковића за председника, Дачић је казао да је апсолутно ненормално да он и даље обавља функцију заштитника грађана, јер то није политичка, већ независна функција са које треба да се контролишу политичари.

„Он је од самог почетка, а то није ни крио био наклоњен ДС и за мене то није изненађење“, рекао је Дачић.

Kоментаришући изјаву шефа посланичке групе ДС Горана Ћирића да је Дачић уплашен због осипања бирачког тела јер седи у „катастрофалној влади која је срозала животни стандард“, Дачић је упитао по ком основу је онда он специјални саветник директора „Поште Србије“.

„По ком основу је Ћирић специјални саветник директора ‘Поште Србије’, има 190.000 динара плату и користи службени аутомобил 24 сата“, упитао је Дачић.

Он је рекао и да Ћирић има дупло већу плату од њега, а њему држи предавање.

„Ако си опозиционар изађи из тога. Немој да седиш у државном предузећу. Има дупло већу плату од мене, он је у јавном предузећу и мени држи предавање. Хајде да се заменимо“, казао је Дачић.

 

 

Бета, Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*