Дачићева странка у блокади због дуга од 17 милиона

0

Једна топлана из Србије блокирала је рачун Социјалистичке партије Србије због дуга од око 17 милиона динара

Kако наводи наш извор, блокада је наступила пре пет дана, због неплаћеног грејања у износу од 16.997.034 динара.

– Тачно је да нам је рачун у блокади. Ситуација је доста тешка. Чинимо све да рачун одблокирамо. Видећемо како – каже за „Блиц“ Дејан Бацковић, директор СПС-а.

Социјалисти су већ неколико година у великим финансијским проблемима, а у од фебруара 2014. рачун им је био у блокади чак 105 дана. Kако је пре неколико месеци изјавио Новица Тончев, члан Председништва странке, укупна дуговања социјалиста крећу се око 4,5 милиона евра.

Пре пола године, компанија „Телеком“ блокирала је рачун СПС-а због дуга од чак 69 милиона динара. Мада је постигнут споразум о репрограму, та партија није платила ниједну рату из тог уговора.

Функционери социјалиста тада су говорили да се ради о заосталим дуговањима од пре пет година и да ће тај проблем бити решен. Ипак, финансијска ситуација те странке измиче контроли, а руководство ће вероватно бити принуђено да се одлучи на продају некретнина.

Иначе, СПС располаже са око 80 објеката широм Србије, а само четири у Београду вреде око 6,5 милиона евра. Међутим, само 27 некретнина воде се на њихово име, а око 53 има статус друштвене својине.

Највећи дугови ДС-а и ЛДП-а

Социјалисти су се тако придружили групи политичких странака чији су рачуни већ годинама у блокади. Највећи дужник је Демократска странка, чији је рачун блокиран скоро три године, због дуга од 91 милиона динара.

И ЛДП Чедомира Јовановића није у много бољој ситуацији. Рачуни те партије блокирани су такође три године, а укупан износ дуговања је око 18 милиона динара.

 

 

 

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*