Dačiću, opet si pijan kao zmija

0

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova prenela je na Fejsbuku zanimljivost sa susreta šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova i njegovog srpskog kolege Ivice Dačića, koji ga je dočekao na aerodromu u Beogradu.

Zaharova, koja zajedno sa Lavrovim boravi u poseti Beogradu, navela je da je, po dolasku u Beograd, Lavrov “objasnio” Dačiću “teška mesta filozofije” na primeru njihovog zajedničkog članka za “Politiku” i “Rusku gazetu”.

“Pogledaj, u novinama je fotografija na kojoj sam ja sa kravatom, a ti bez. A danas si ti sa kravatom, a ja bez. To je dijalektika”, prenela je reči Lavrova Zaharova, te je dodala “ne možete se raspravljati oko toga”.

Zaharova je objavila i zajednički tekst Dačića i Lavrova za “Politiku” i “Rusku gazetu”, te fotografiju tog teksta za “Politiku”, na kojoj Dačić nema kravatu, a Lavrov ima, kao i zajedničku fotografiju dvojice ministra na kojoj je obrnuta situacija.

Ona je dodala da ruski ministar u Srbiji ima prilično bogat raspored i svojim pratiocima na Fejsbuku poručila da će ih obaveštavati i objavljivati fotografije.

POSTAVI ODGOVOR

*