Далић: „У Чапљини клаоница била, Много Срба Неретва носила…” је наша химна

0

Пјевач Марко Перковић Томпсон рекао је да су га на аутобус са играчима Хрватске позвали селектор „Ватрених“ Златко Далић и најбољи играч Мундијала Лука Модрић, а селектор Далић је казао да не види ништа спорно у Томпсоновом доласку.

Хрватска је освојила друго место у Русији после пораза од Француске у финалу 2:4, а Томпсоново присуство у аутобусу који је водио играче од аеродрома до Трга бана Јелачића у Загребу изазвао је бурне реакције у јавности.

„Селектор Далић и Модрић су ме звали и рекли да је њихова жеља да дођем у аутобус и путујем с њима до Трга бана Јелачића, а ја сам их питао ‘јесте ли ви сигурни’? Рекли су ‘де молим те дођи’. Знам да има неких негативности, али ово није време за негативност. Мислим да то говори све о њима… Свако има право на изјаву, коментар, али нема право да вређа“, рекао је Перковић за РТЛ, преноси Јутарњи.

Селектор Златко Далић је на питање новинара зашто је Перковић био у аутобусу, у уторак у Вараждину рекао да је ‘Томпсон химна’.

„Немојте ми постављати таква питања. Што пјевач, какав пјевач? То је хрватска пјесма ‘Лијепа ли си“. Ту није мјесто за ваше питање, сад ме питати о пјевачима… Хрватска је друга у свијету, а ви мене питате о пјевачима, немојте да ме провоцирате. Пјевао је пјевач који је наша химна“, рекао је Далић.

Подсјетимо да је Далићева „химна“ аутор стихова:

„Јасеновац и Градишка Стара,
То је кућа Максових месара.
У Чапљини клаоница била,
Много Срба Неретва носила.

Ој Неретво теци ми на страну,
Носи Србе плавоме Јадрану.
Кроз Имотски камиони журе,
Возе црнце Францетића Јуре.“

 

ИН4С

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*