ДАН ПОБЕДЕ „Бесмртни пук“ поново у Београду

0

Манифестација „Бесмртни пук“ – шетња потомака погинулих у Другом светском рату – у Београду ће се организовати по други пут 9. маја, на Дан победе.
Како се наводи у обавестењу организатора манифестације, које је проследила руска амбасада, учесници манифестације ће поново изаћи на улице Београда са портретима својих ближњих.

„‘Бесмртни пук’ Србије ће показати сународницима и читавом свету лица оних који се нису покорили злу, лица оних који су победили фашизам! Позивамо вас да Дан победе заједно дочекамо са својим јунацима у редовима ‘Бесмртног пука’!“ истиче се у најави манифестације.

Колона ће бити формирана у 10:30 на платоу испред Гробља Ослободилаца Београда, а у 11:00 ће кренути поред Вуковог споменика и преко Булевара Краља Александра, према Народној Скупштини и Старом Двору. Завршетак шетње је планиран у 11:30 на платоу испред Старог Двора где ће се присутним укратко обратити организатори манифестације.

Након говора за прославу Дана победе, на платоу Скупштине Града Београда биће приређен концерт уз учешће руских и српских уметника.

Организатори манифестације су: Медија Центар „Руски експрес“, Фондација за очување културно-историјског наслеђа и обнову споменика културе „Свети Александар Невски“, Српско одељење Међународног друштвеног Фонда јединства православних народа, Координациони савет удружења руских сународника, Балканска козачка војска и Српско одељење удружења бајкера „Ноћни вукови“.

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*