Данац после 42 године открио да је Србин: “ Као бебу ме продали за 20.000 марака“

0

– Читав живот сам знао да нешто није у реду, да ја не припадам њима. У мојој данској породици сви су плавушани, такве су им и очи и коса, а ја сам гарав. А онда ми је данска мајка пришла и признала оно што су од мене годинама крили. Kупили су ме за 20.000 марака од Центра за социјални рад и моји родитељи су заправо Срби – прича Андерс Олсен, рођен као Срђан Милинковић

Андерс Олсен који већ 42 године живи у Kопехагену, родио се 1972. у Сланкамену као Срђан Милинковић.

slika-02-620x350

Kад је био тромесечна беба, отет је од родитеља и продат за 20.000 марака имућном брачном пару из Данске, пише “Информер”. Тек пошто је прославио 18. рођендан, жена за коју је мислио да му је мајка открила му је шокантну истину – да је усвојен и да су му прави родитељи заправо Душан Милинковић (88) и Софија Бошњак (63) из Србије.

Додатни шок уследио је кад су му рекли да је његова сестра с којом је одрастао заправо девојчица рођена у Шапцу, која је купљена на исти начин као и он.

slika-01-670x446

Срђан који је сад коначно пронашао своје праве родитеље у ексклузивној исповести за “Информер” испричао је да је све почело тако што је 1972. у Градској болници на Звездари, где је рођен здрав, заведен у српским књигама као Срђан Милинковић.

Kако његова мајка Софија није била ситуирана и није живела у заједници с дечаковим оцем Душаном, одлучила је да се обрати Центру за социјални рад за помоћ.

slika-03-670x446

Одмах по порођају, беба јој је отета и продата странцима, а кад је покушала да се побуни, полиција јој је запретила да ће јој и прво дете, Александру Милинковић, на исти начин узети. Међутим, 42 године касније истина је изашла на видело!

– Читав живот сам знао да нешто није у реду, да ја не припадам њима. У мојој данској породици сви су плавушани, такве су им и очи и коса, а ја сам гарав. А онда ми је данска мајка пришла и признала оно што су од мене годинама крили. Kупили су ме за 20.000 марака од Центра за социјални рад и моји родитељи су заправо Срби – прича Срђан рођеној сестри Александри, коју је пре четири године први пут упознао.

slika-04-670x446

Александра каже да је цео живот осећала да има брата и да драма не би била успешно изведена да у њу нису били уплетени сам врх тадашњег МУП-а и људи из Центра за социјални рад, који су покупили “кајмак” од продаје више стотина беба.

Срђанов биолошки тац Душан каже да никада неће заборавити дан кад му се син жив и здрав појавио на вратима.

– Изгрлио сам га док је још био на вратима! На километар се види да је то моја крв! Веома личимо и тако је очигледно да је он мој син. Једини проблем је што ја не говорим енглески, а он није имао од кога да научи српски, па нам је за сваки сусрет потребан преводилац – прича Душан.

Телеграф

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*