Данијел Игрец: „Благо мајци која Саву роди и Србима док их Сава води“

0

Пре много векова рођено је дете коме су његови родитељи дали име Растко. Нико тада није ни слутио да ће то дете постати утемељитељ српске државности, културе и духовности.

Растко Немањић, постао је симбол српског непоклека, духовни отац српске нације који је свом народу у аманет оставио вечни идеал и принцип живљења – Светосавље као најчистији израз Христовог Православља.

У свим пресудним историјским тренуцима молитве Светога Саве биле су уз српски народ. Да није имао заштиту свог најмилијег светитеља српски народ не би преживео све историјске буре и многа тешка искушења.

Сведоци смо да се данас лик и дело Светога Саве најбруталније демонизују и истерују управо из изворно српских земаља, са територија његове очевине. Тако смо и данас са жалошћу примили вест да је у позападњаченој монтенегринској Црној Гори вештачка ЦПГ празник Светога Саве избацила чак и из црквеног календара.

Али што је више прогона и насртаја на Светосавље оно све више и више јача у српском народу. И наставиће да јача све док Србин не ослободи и последњи педаљ Светосавске Отаџбине.

„Благо мајци која Саву роди и Србима док их Сава води!“

Мр Данијел Игрец

Патриот

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*