Данијел Игрец: Брисел тражи формирање ЗСО у складу са „законима Косова“

0

Приштина најављује формирање „Заједнице српских општина“ према „Уставу Косова“.

Брисел тражи формирање ЗСО у складу са „законима Косова“.

Београд не прихвата ни став ЕУ ни тзв. Косова и инсистира на формирању ЗСО искључиво на основу Бриселског споразума.

Ко је у праву?
Одговор је: Нико!

Сви греше, сви се залажу за нешто што је у супротности са српским уставним и међународним правом. Нико не (сме да) помиње једини релевантан оквир у овој ситуацији, Резолуцију СБ УН 1244.

За Србију у овој ситуацији нису и не могу да буду релевантни ни бриселски споразуми јер су они правно необавезујући, а камоли „Устав и закони“ једне одметничке, побуњеничке, сепаратистичко-терористичке творевине!

Српско питање на КиМ не може се свести искључиво на питање формирања ЗСО која би у својству некакве НВО деловала у правном оквиру тзв. Косова. Коначни циљ Србије мора да буде обнова суверенитета у читавој покрајини, а формирање ЗСО само прва етапа у том процесу. Зато је неопходно да се одлука о самосталном формирању ЗСО заснива на државотворним принципима и остане у оквирима могућности које пружају Резолуција 1244 и Устав Србије.

Нама није потребна ЗСО као гола НВО у оквиру „Републике Косово“. Нама је потребна обнова (Бриселским споразумом распуштених) српских општинских структура и повратак државних (административних, правосудних и безбедносних) институција на КиМ.

 

Данијел Игрец

ПАТРИОТ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*