Данијел Игрец: Нема промена граница на Балкану јер је Косово Србија

0

„Нема промена граница на Балкану!“, поручује нам немачка канцеларка Ангела Меркел.

У праву сте, канцлерко. 
Нема промена граница и нема потребе да их буде јер су оне већ јасно утврђене.

Неповредивост граница на Балкану јасно дефинишу сви најважнији међународни документи, почевши од Повеље УН, преко Хелсиншког завршног акта, Па­ри­ског уго­вора о ми­ру из 1947. године, ста­во­ва Бадинте­ро­ве арбитражне ко­ми­си­је, од­лу­ка Европске заједнице из 1991. и 1992. године, Дејтонског мировног уговора па све до Резолуције 1244.

Сви они редом забрањују промене граница силом и гарантују територијалну целовитост свих међународно признатих (!) земаља у региону.

Да, добро сте прочитали. Свих МЕЂУНАРОДНО ПРИЗНАТИХ земаља, чланица УН, а не разбојничких ентитета, створених етничким чишћењем, злочинима и агресијом.

Нема промена граница јер је неповредивост међудржавне границе између Републике Србије и Републике Албаније загарантована међународним правом, она је дуга 111 километара и пружа се од тромеђе Србије, Македоније и Албаније код места Рестелица до тромеђе Србије, Црне Горе и Албаније на планини Богићевици.

То је једина релевантна и призната државна граница на коју могу да се односе Ваше речи о непромењивости граница јер је резултат споразума и компромиса. Свака друга вештачка разграничења вршена помоћу незаконитих једностраних сецесија која ту границу померају дубоко у српску територију су нерелевантна, неприхватљива и не могу бити предме заштите међународног законодавства. Не постоји „српско-косовска граница“ јер је територија Косова саставни део српског државног и националног корпуса. Тачка.

Данијел Игрец

ПАТРИОТ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*