Danijel Igrec: Njihovi su porazi, pobede su naše

0

U vihoru najstrašnijeg ratnog sukoba koji je tadašnja Evropa ikada videla, u vremenu kada su evropske države jedna za drugom padale pod okupatorsku čizmu Trećeg rajha, u trenucima kada su evropski gradovi nestajali pod točkovima ratne mašinerije „carstva zla“ na Istoku, u srcu „Trećeg Rima“, u dubini pravoslavne duše ruskog seljaka niklo je seme slobode, vaskrsla je sila istorijske Rusije koja se kao plamen proširila Starim kontinentom i Evropu i svet oslobodila od najpogubnijih ideologija koje je stvorio mračni um čovečanstva.

Danas, posle više od sedam decenija od oslobođenja Evropa zaboravlja svoje korene i vraća se onome što je pre sedam i više decenija pretilo da je pretvori u prah i na njenim ruševinama stvori novu, jednoličnu, duhovno ispraznjenu i porobljenu Anti-Evropu.

Današnja Evropa okreće leđa narodu koji je životima miliona svojih kćeri i sinova platio nemerljivu cenu da ona danas bude slobodna. Okreće leđa državi koja je podnela nadljudsku žrtvu da bi odbranila najizvornije tekovine istinske Evrope, hrišćanstvo, nezavisnost i slobodu evropskih naroda. Okreće leđa svom prirodnom savezniku i sili bez koje nema ni njene slobode, ni njenog opstanka, ni njenog ujedinjenja.

9. maja u Evropi se slave porazi, jer se Evropa plaši pobeda, u Evropi se veličaju gubitnici jer se Evropa plaši žrtve, herojstva i istorijskih podviga.

Evropa danas slavi smrt, ropstvo i prolaznost, a Rusija život, slobodu i večnost!

Zato je kod njih 9. maj „dan evrope“, a kod nas to je Dan Pobede. Dan velike i večne pobede!

Danijel Igrec

Patriot

POSTAVI ODGOVOR

*