Данијел Игрец: Сваки је метар Косова СРПСКИ!

0

По ком то правилу, по ком то основу, по којој то логици српска држава нема ништа на Косову и Метохији?
По ком то правилу, по ком то основу, по којој то логици Србији не припада ни метар Косова и Метохије?

Само је један одговор на ова питања.
По логици политике дефетизма и националне резигнације, по логици политике бесмисла и безперспективности, по логици политике узмицања и подилажења туђим интересима, по логици политике десуверенизације Србије и десрбизације Косова и Метохије, по логици политике сервилности Западу.

Управо је та политичка логика кривац што се Србија већ годинама налази на путу националних и државних пораза, док косовски Албанци нижу победу за победом зато јер они такву политичку логику не прихватају.

Једини признати суверен на подручју Косова и Метохије је Србија. То сведочи Резолуција 1244, то сведочи српски Устав, то сведоче међународни обичаји и правила, то сведоче Жича, Призрен, Високи Дечани, Грачаница и још на стотине српских цркава и манастира. То сведоче трагови српске културе и традиције на које наилазимо на сваком метру Косова и Метохије. То сведоче векови српског присуства на Косову и Метохији, то сведочи историја.

Читава територија Косова и Метохије је српска. Ту правну реалност не може да оспори ниједан албански потез, државност Србије на Косову и Метохији не може да укине ни чињеница што у јужној покрајини фактичку власт (нелегално, нелегитимно и привремено) врше Приштина и њени западни ментори. Државност Србије на КиМ може да оспори и укине само и једино Србија као формални суверен и субјекат међународног права. А управо ка том циљу нас води политика која се заснива на апсурдном и ирационалном закључку да Србија на Косову и Метохији „нема ни метар“.

 Данијел Игрец
ПАТРИОТ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*