Danijel Igrec: Svaki je metar Kosova SRPSKI!

0

Po kom to pravilu, po kom to osnovu, po kojoj to logici srpska država nema ništa na Kosovu i Metohiji?
Po kom to pravilu, po kom to osnovu, po kojoj to logici Srbiji ne pripada ni metar Kosova i Metohije?

Samo je jedan odgovor na ova pitanja.
Po logici politike defetizma i nacionalne rezignacije, po logici politike besmisla i bezperspektivnosti, po logici politike uzmicanja i podilaženja tuđim interesima, po logici politike desuverenizacije Srbije i desrbizacije Kosova i Metohije, po logici politike servilnosti Zapadu.

Upravo je ta politička logika krivac što se Srbija već godinama nalazi na putu nacionalnih i državnih poraza, dok kosovski Albanci nižu pobedu za pobedom zato jer oni takvu političku logiku ne prihvataju.

Jedini priznati suveren na području Kosova i Metohije je Srbija. To svedoči Rezolucija 1244, to svedoči srpski Ustav, to svedoče međunarodni običaji i pravila, to svedoče Žiča, Prizren, Visoki Dečani, Gračanica i još na stotine srpskih crkava i manastira. To svedoče tragovi srpske kulture i tradicije na koje nailazimo na svakom metru Kosova i Metohije. To svedoče vekovi srpskog prisustva na Kosovu i Metohiji, to svedoči istorija.

Čitava teritorija Kosova i Metohije je srpska. Tu pravnu realnost ne može da ospori nijedan albanski potez, državnost Srbije na Kosovu i Metohiji ne može da ukine ni činjenica što u južnoj pokrajini faktičku vlast (nelegalno, nelegitimno i privremeno) vrše Priština i njeni zapadni mentori. Državnost Srbije na KiM može da ospori i ukine samo i jedino Srbija kao formalni suveren i subjekat međunarodnog prava. A upravo ka tom cilju nas vodi politika koja se zasniva na apsurdnom i iracionalnom zaključku da Srbija na Kosovu i Metohiji „nema ni metar“.

 Danijel Igrec
PATRIOT

POSTAVI ODGOVOR

*