Данијел Игрец: Зашто дозвољавамо да нас уцењују они који данас славе идеологију губитника?

0

Пре седамдесет година постојала је разлика између њиховог и нашег народа.

Док смо ми били на исправној страни историје, на страни слободе и отпора окупатору, они су се истицали као квислинзи и сатрапи Трећег рајха.

И данас постоји разлика међу нама.
Док ми гајимо и негујемо савезништво са руским народом, памтећи жртву коју је тај народ поднео за нашу слободу, они на све начине доказују да су као и пре седам деценија верне слуге западних сила; и то оних пред чијом су најездом 40-их година двадесетог века своје уточиште, своју једину помоћ и одбрану нашли управо у руској држави. А данас болују од синдрома кроничне русофобије, славе оне који су хтели да их истребе, а Русе, који су их од тог истребљења штитили, сада очима не могу да виде.

Али зато су са несхватљивом мером лицемерја и подаништва спремни да у свако доба дана и ноћи стану у службу интереса својих западних газда и одрађују њихов прљави посао.

Прибалтичке државе прете Србији да ће блокирати њен даљи пут ка ЕУ уколико се Београд не одрекне сарадње са Русијом.

Србији се овим преко „балтичког тројца“ из Брисела, Берлина и Париза шаљу две јасне поруке. Прва, да од чланства у ЕУ нема ништа док се не уведу санкције Русији. И друга, да водеће земље Уније тренутно уопште не размишљају о даљем проширењу, а питање је да ли ће у скоријој будућности то уопште и бити тема њихове политике.

Србију као победницу Другог светског рата данас уцењују земље чија национална историја носи мрљу сарадње са нацистичким окупатором, земље у којима се рехабилитује фашизам, земље у којима буја антируска хистерија.

Зашто дозвољавамо да нас уцењују они који данас славе идеологију губитника? Зашто и даље губимо драгоцено време на путу у „царство, које се распада“, кад је очигледно да тамо не постоји жеља (а ни могућност) по нашем равноправном ангажману? Зашто док се други, алтернативни спољнополитички путеви отварају пред нашим очима, на којима нема понижавајућих и самоубилачких захтева?

Покажимо да смо достојни свог победничког наслеђа и рецимо „не“ Европској унији; „не“ уценама оних који се данас поново стављају у службу новог окупатора – НАТО пакта.

Данијел Игрец

Патриот

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*