Дански Покрет идентитета позвао на „реимиграцију“

0

Дански Покрети идентитета у недељу је у Kопенхагену поставио огроман транспарент на једној од зграда. На њему је стајао натпис „Повратак је могућ!“

Активисти су објавили и видео у којем се види како се пењу по скелама које окружују зграду након чега су поставили транспарент површине 120 квадратних метара.

На својој веб страници, дански активисти објашњавају разлог акције речима:

„Од почетка масовне миграције, непрекидно можемо чути понављање исте мантре. Тврди се да је то само глобализација и да је она ван наше контроле. Тврди се да је безнадежно борити се против тога и да само морамо прихватити садашњи живот у мултикултуралном друштву.

„Они који говоре такве ствари били су они који желе отворити границе целом свету. Kосмополити, у потрази за брисањем наших јединствених локалних идентитета, у нади да ћемо сви постати глобални грађани без веза с нашом културом, баштином и многим генерацијама које су прошле пре нас.

Ми нећемо допустити да се то догоди.“

Активисти објашњавају како је читава фама око „избеглица“ врло једноставна и да је решење стварних проблема изводиво путем повратка свих „избеглица“ у њихове матичне земље ради очувања европског, али и њиховог властитог идентитета у земљама из којих долазе.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*