Дарко Младић: Здравствено стање генерала Младића све лошије

0

Здравствено стање генерала Ратка Младића у хашком притвору све је лошије и он видно слаби, рекао је његов син Дарко Младић и додао да је убеђен да генерал Младић „неће преживети“ уколико не оде на болничко лијечење.

Он је навео да породица сумња да је генерал у Хагу имао најмање још један пролазан мождани удар у сну у децембру и да је то узрок његових тегоба и слабљења. Дарко Младић је рекао да Хаг није дао целокупну здравствену документацију породици генерала Младића, што су први пут признали пре десетак дана, те да нису дали снимке главе, срца и друге.

„Говорили су да су нам дали све снимке, а сада одједном кажу да су ти снимци у Бронову и да постоји посебна процедура како би се дошло до тих снимака. Мој отац пре одласка у Хаг имао је три мождана удара, а у Хагу срчани удар“, додао је он.

Дарко Младић је рекао да је породица ангажовала тим стручњака и да они имају исто мишљење да су симптоми који су накнадно развијени доказ да је генерал Младић имао пролазни мождани удар. Према његовим речима, вештаци су, према документацији која им је дата без кључних снимака, констатовали да постоје пропусти у лечењу генералаРатка Младића.

Адвокат Бранислав Тапушковић је оценио да у хашким затворски просторијама нема услова за лечење. Подсетио је на случај Слободана Милошевића, који је само три дана пред смрт тражио лечење у Москви, што није било допуштено.

„Главни је проблем што од децембра он слаби и то нас највише забрињава. Видљиво је да се брзо замара, отежано прича, скаче му притисак преко 200. Али, он се уопште не жали јер је такав и не жели да покаже слабост пред својом породицом“, рекао је Дарко Младић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*