Дармановић: Хрватска највећи пријатељ Црне Горе

0

Црна Гора и Хрватска двије су пријатељске земље са блиском сарадњом на темама у обостраном интересу, а разграничење на Превлаци није отворено политичко питање, казао је за агенцију Хину министар вањских послова Срђан Дармановић.

„Разграничење на Превлаци за нас није отворено питање у политичком смислу“, нагласио је Дармановић.

Имамо Протокол о привременом режиму из 2002. који се без већих проблема спроводи у пракси, додао је.

„Двије земље о овом питању разговарају отворено, конструктивно, у пријатељској атмосфери и ако не успијемо сами да дођемо до обострано прихватљивог рјешења, дефинисаћемо начин за заједнички наступ пред међународним институцијама“, рекао је шеф црногорске дипломатије.

Дармановић је поздравио недавно покретање Јадранске трилатерале, Хрватске, Албаније и Црне Горе, усмјерене на јачање сарадње у интеграцијским процесима, економији и безбједносним питањима.

„Хрватска је покренула ту иницијативу. Првенствено се ради о потреби да се сарадња три јадранске државе, садашње и будуће чланице НАТО-а, које дијеле заједничке вриједности и имају одличне односе, продуби и обогати конкретним активностима и пројектима који ће допринијети стабилности, безбједности и економском напретку региона„, каже Дармановић.

 

ин4с

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*