Дебеовци ослобођени оптужби за покушај убиства Вука Драшковића

0

Бивши припадници Службе државне безбедности правоснажно су ослобођени оптужби за покушај убиства Вука Драшковића у Будви.

Апелациони суд у Београду данас је правоснажно ослободио оптужби припаднике ДБ-а који су били оптужени за покушај убиства лидера СПО у Будви 2000. године.

sudjenje-db_131213_ras-foto-emil-conkic005_preview_1000x0

Овим је потврђена пресуда Вишег суда у Београду, окји је 8. септембра донео ослобађајућу пресуду у случају против бившег начелника београдског центра ДБ Милана Радоњића и припадника тог центра Ратка Ромића и Стевана Басте.

За покушај убиства Драшковића раније су правоснажно осуђени на вишедеценијске казне затвора припадници Јединице за специјалне операције.

sudjenje-ibarska-magistrala_271113_ras-foto-vesna-lalic_02_preview_1000x0

Оптужница је теретила Радоњића, Ромића и Басту да су по налогу некадашњег председника СРЈ Слободана Милосевића организовали атентат на Драшковића 15. јуна 2000. године у Будви.

Вук Драшковић је након изрицања првостепене пресуду ту судску одлуку окарактерисао као срамну.

palata-pravde_181013_ras-foto-rajko-ristic15_preview_1000x0

„Удбу тужиш, Удба суди. Никако другачије не може се разумети ни објаснити да исти судија, која је пре непуне четири године оптуженима изрекла казне затвора од осам година, данас изриче пресуду о њиховој невиности и недостатку доказа. Очигледно је да моћни, нетакнути, нелустрирани, непомирени ауторитети службе ДБ-а, ЈУЛ-а и Слободана Милошевића преко својих људи у судовима, влади и парламенту су заправо успели да правосуђе у Србији претворе у Андрићеву Проклету авлију“, рекао је тада је Драшковић.

Тањуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*