Деманти Драгане Трифковић: Етикетирање политичких противника је чист фашизам

4

На порталу „Патриот.рс“ 22. маја 2019. је објављен текст под насловом „Израелци прозивају Двери због антисемитизма Драгане Трифковић!“ где се као аутор овог скандалозног текста наводи редакција портала „Патриот“ https://patriot.rs/izraelci-prozivaju-dveri-zbog-antisemitizma-dragane-trifkovic/.

У тексту су изнете оптужбе да сам „запала за око Јеврејима због изношења антисемитских и антиизраелских ставова“. Ове увреде су написане на основу тога што сам на друштвеној мрежи Фејсбук, без икаквог коментара, поделила карикатуру која критикује оружани напад на Сирију и убиство цивила и деце у Палестини.

Портал „Патриот“ на најгрубљи начин без икаквих аргумената износи оптужбе на мој рачун, ни мање ни више него за антисемитизам. Критика на рачун убијања деце и цивила није и не може се називати тим именом. Посебно је апсурдно јер се ради о убијеној палестинској деци, која су семитског порекла. Критике на рачун израелских безбедносних снага и прекомерне употребе оружја, упутиле су многе земље, а УН су о томе саставиле извештај.

Јасно је да овакво етикетирање и медијски прогон опозиције долази са адресе владајућег режима, преко портала, новина и „независних“ аналитичара који су блиски режиму. Оно што је још опасније, ради се о синхронизованом нападу више портала и штампаних медија који су блиски владајућем режиму. Ради се о чистој Гебеловској пропаганди где се опозиционим политичарима црта мета на челу, што је сад постала уобичајна пракса обрачуна власти са својим неистомишњеницима.

Етикетирање других људи и неподношење туђег мишљења је чист фашизам и овде се ради о простој замени теза. Таква атмосфера у којој су дозвољена сва средства против полититичких опонената где се од јавног простора прави блато по којем треба сви да се ваљају, потиче од највишег руководства Србије. Атмосфера потпуне нетрпељивости, нетолерантности, затрованости, мржње и суровог обрачуна са политичким неистомишљеницима, креирана је од стране владајућег режима и свих оних који учествују у потпомагању такве атмосфере, укључујући и портал „Патриот“. Они колективно злоупотребљавају медије за дезинформисање јавности и прогон неистомишњеника.

Посебно је интересантно да се овакав напад дешава након објављивања мог ауторског текста „Балканска шпијуноманија“ у којем сам описала како се организује прогон неистомишеника и која је улога Бебе Поповића у систему власти Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине, односно Републике Српске https://stanjestvari.com/2019/05/12/dragana-trifkovic-balkanska-spijunomanija/.

Због тога лажни наводи о томе да сам „запала за око Јеврејима“ заправо значе да се иза још једног прогона који трпим крије рука владајуће диктатуре која се сурово обрачунава са политичким противницима преко својих медијских магова. До сада су из ове политичке кухиње већ изнете разне увреде на мој рачун, од тога да сам НАТО лобиста, руски шпијун а сада и антисемита.

У свом политичком деловању увек сам се залагала за мир, па и у случају израелско-палестинског сукоба за то да он треба да буде решен мирним путем уз поштовање међународног права, Повеље УН и основних људских права становника Палестине. Напад на овакав став могу само да схватим као потребу да се подржи и потпири ратни сукоб, што је уобичајна пракса ратно-хушкачких режима. Изношење личног става који се противи употреби силе над цивилима и недемократском, анти-цивилизацијском понашању, не може нико нормалан да окарактерише као антисемитизам. Овакву конструкцију може да направи неко ко има крајње намере да некога дискредитује.

Због свега наведеног захтевам од портала „Патриот.рс“ да објави овај деманти и да ми упути јавно извињење, као и свим члановима и симпатизерима Српског покрета Двери, за нанету увреду. Пропагандни текст објављен на порталу „Патриот“ је велика и лична увреда против мене, за коју одговорно лице које је дозволило такву пропаганду, треба да одговара.

Драгана Трифковић, председник Савета за спољне послове Срспког покрета Двери

4 КОМЕНТАРА

  1. Ово нема везе са режимом, него са нашим људима који имају јеврејско порекло и који живе у Израелу они су први пренели ставове Трифковић. Наравно, мислим да је претерано прозивати је за антисемитизам. Али такође је ненормално гурати пропаганду палестинаца која веома личи на ону Албанску и муслиманску код нас, где смо ми приказивани на исти начин на којима су приказани Јевреји и Израел на сликама које је Трифковић поставила. Јел смо заборавили тзв. убијање цивила у Рачку, па Маркале итд? И не знам који је нама интерес да подржавамо Палестинце? Треба само да објасните што имате такав став о Израелу? Који штети и Дверима и Србији. Треба мало боље да изучите израелско-палестински сукоб, а не да ширите пропаганду једне стране. И не пребацујте причу на власт, у критици према власти имате моју подршку, али ово нема везе са њима, него са вашим ставом.

  2. Sve to nema nikakve veze ni sa vladajućim niti sa opozicijom kao ni sa politikom. Prosto je. Gospođa, ako je tako možemo nazvati, ne sme ni u kom slučaju da širi propagandu. Očigledno da nikada nije živela na B.Istoku te svo svoje nazovi znanje napaja preko medija što je blago rečeno „rekla-kazala“.
    Neko ko pretenduje bilo kakvoj funkciji u vlasti najmanje treba da ćuti i stvarima o kojima nema pojma i posmatra ih samo i samo iz daljine.
    Njeno zalaganje za Palestince je najmanje licemerno kada se zna da dolazi iz zemlje u kojoj problemi osnovnog života naroda nisu rešeni.
    Inače na njenom Twitter nalogu stoji fotka podrške „Islamskoj revoluciji“ te je legitimno pitanje želi li gospođa da se Islam vrati u Srbiju?

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*