Demanti Dragane Trifković: Etiketiranje političkih protivnika je čist fašizam

4

Na portalu „Patriot.rs“ 22. maja 2019. je objavljen tekst pod naslovom „Izraelci prozivaju Dveri zbog antisemitizma Dragane Trifković!“ gde se kao autor ovog skandaloznog teksta navodi redakcija portala „Patriot“ https://patriot.rs/izraelci-prozivaju-dveri-zbog-antisemitizma-dragane-trifkovic/.

U tekstu su iznete optužbe da sam „zapala za oko Jevrejima zbog iznošenja antisemitskih i antiizraelskih stavova“. Ove uvrede su napisane na osnovu toga što sam na društvenoj mreži Fejsbuk, bez ikakvog komentara, podelila karikaturu koja kritikuje oružani napad na Siriju i ubistvo civila i dece u Palestini.

Portal „Patriot“ na najgrublji način bez ikakvih argumenata iznosi optužbe na moj račun, ni manje ni više nego za antisemitizam. Kritika na račun ubijanja dece i civila nije i ne može se nazivati tim imenom. Posebno je apsurdno jer se radi o ubijenoj palestinskoj deci, koja su semitskog porekla. Kritike na račun izraelskih bezbednosnih snaga i prekomerne upotrebe oružja, uputile su mnoge zemlje, a UN su o tome sastavile izveštaj.

Jasno je da ovakvo etiketiranje i medijski progon opozicije dolazi sa adrese vladajućeg režima, preko portala, novina i „nezavisnih“ analitičara koji su bliski režimu. Ono što je još opasnije, radi se o sinhronizovanom napadu više portala i štampanih medija koji su bliski vladajućem režimu. Radi se o čistoj Gebelovskoj propagandi gde se opozicionim političarima crta meta na čelu, što je sad postala uobičajna praksa obračuna vlasti sa svojim neistomišnjenicima.

Etiketiranje drugih ljudi i nepodnošenje tuđeg mišljenja je čist fašizam i ovde se radi o prostoj zameni teza. Takva atmosfera u kojoj su dozvoljena sva sredstva protiv polititičkih oponenata gde se od javnog prostora pravi blato po kojem treba svi da se valjaju, potiče od najvišeg rukovodstva Srbije. Atmosfera potpune netrpeljivosti, netolerantnosti, zatrovanosti, mržnje i surovog obračuna sa političkim neistomišljenicima, kreirana je od strane vladajućeg režima i svih onih koji učestvuju u potpomaganju takve atmosfere, uključujući i portal „Patriot“. Oni kolektivno zloupotrebljavaju medije za dezinformisanje javnosti i progon neistomišnjenika.

Posebno je interesantno da se ovakav napad dešava nakon objavljivanja mog autorskog teksta „Balkanska špijunomanija“ u kojem sam opisala kako se organizuje progon neistomišenika i koja je uloga Bebe Popovića u sistemu vlasti Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, odnosno Republike Srpske https://stanjestvari.com/2019/05/12/dragana-trifkovic-balkanska-spijunomanija/.

Zbog toga lažni navodi o tome da sam „zapala za oko Jevrejima“ zapravo znače da se iza još jednog progona koji trpim krije ruka vladajuće diktature koja se surovo obračunava sa političkim protivnicima preko svojih medijskih magova. Do sada su iz ove političke kuhinje već iznete razne uvrede na moj račun, od toga da sam NATO lobista, ruski špijun a sada i antisemita.

U svom političkom delovanju uvek sam se zalagala za mir, pa i u slučaju izraelsko-palestinskog sukoba za to da on treba da bude rešen mirnim putem uz poštovanje međunarodnog prava, Povelje UN i osnovnih ljudskih prava stanovnika Palestine. Napad na ovakav stav mogu samo da shvatim kao potrebu da se podrži i potpiri ratni sukob, što je uobičajna praksa ratno-huškačkih režima. Iznošenje ličnog stava koji se protivi upotrebi sile nad civilima i nedemokratskom, anti-civilizacijskom ponašanju, ne može niko normalan da okarakteriše kao antisemitizam. Ovakvu konstrukciju može da napravi neko ko ima krajnje namere da nekoga diskredituje.

Zbog svega navedenog zahtevam od portala „Patriot.rs“ da objavi ovaj demanti i da mi uputi javno izvinjenje, kao i svim članovima i simpatizerima Srpskog pokreta Dveri, za nanetu uvredu. Propagandni tekst objavljen na portalu „Patriot“ je velika i lična uvreda protiv mene, za koju odgovorno lice koje je dozvolilo takvu propagandu, treba da odgovara.

Dragana Trifković, predsednik Saveta za spoljne poslove Srspkog pokreta Dveri

4 KOMENTARA

  1. Ovo nema veze sa režimom, nego sa našim ljudima koji imaju jevrejsko poreklo i koji žive u Izraelu oni su prvi preneli stavove Trifković. Naravno, mislim da je preterano prozivati je za antisemitizam. Ali takođe je nenormalno gurati propagandu palestinaca koja veoma liči na onu Albansku i muslimansku kod nas, gde smo mi prikazivani na isti način na kojima su prikazani Jevreji i Izrael na slikama koje je Trifković postavila. Jel smo zaboravili tzv. ubijanje civila u Račku, pa Markale itd? I ne znam koji je nama interes da podržavamo Palestince? Treba samo da objasnite što imate takav stav o Izraelu? Koji šteti i Dverima i Srbiji. Treba malo bolje da izučite izraelsko-palestinski sukob, a ne da širite propagandu jedne strane. I ne prebacujte priču na vlast, u kritici prema vlasti imate moju podršku, ali ovo nema veze sa njima, nego sa vašim stavom.

  2. Sve to nema nikakve veze ni sa vladajućim niti sa opozicijom kao ni sa politikom. Prosto je. Gospođa, ako je tako možemo nazvati, ne sme ni u kom slučaju da širi propagandu. Očigledno da nikada nije živela na B.Istoku te svo svoje nazovi znanje napaja preko medija što je blago rečeno „rekla-kazala“.
    Neko ko pretenduje bilo kakvoj funkciji u vlasti najmanje treba da ćuti i stvarima o kojima nema pojma i posmatra ih samo i samo iz daljine.
    Njeno zalaganje za Palestince je najmanje licemerno kada se zna da dolazi iz zemlje u kojoj problemi osnovnog života naroda nisu rešeni.
    Inače na njenom Twitter nalogu stoji fotka podrške „Islamskoj revoluciji“ te je legitimno pitanje želi li gospođa da se Islam vrati u Srbiju?

POSTAVI ODGOVOR

*