Демократе му поломиле багрење: Балашевић испао из трке за председника Србије!

0

Иако би председнички избори у Србији требало да се одрже тек 2017. године, већ месецима у јавности траје полемика о рејтингу појединих јавних личности, као и о квалитетима које би кандидат за ту функцију требало да поседује.

Kако је већина политичких аналитичара и маркетиншких стручњака сагласна да би нестраначка личност била идеална за ту позицију, последња у низу која је осванула у медијима јесте и информација да наводно Демократска странка као свог кандидата за место шефа државе увелико припрема чувеног кантаутора Ђорђа Балашевића.

Ипак, како извор Kурира близак демократама открива, „Панонски морнар“ није у игри.

„Његово име јесте помињано у круговима ДС, али искључиво као некога ко реално сагледава проблеме са којима се наша држава данас суочава и чија подршка у борби против ове власти увек значи. Ипак, ни једног тренутка његово име није поменуто у контексту канидата за председника“, открива наш саговорник.

С друге стране, и лидери опозиције сагласни су да је челу Србије потребна компетентна, али и неукаљана личност. О конкретним именима, барем за сада, невољно полемишу, али су у једном сагласни – нестраначко име, верују, вратило би поверење народа.

Председник ДС Бојан Пајтић за Kурир каже да би, према његовом мишљењу, кандидат за председника државе морала бити ванстраначка личност, која би била прихватљива опозиционим странкама чији се програми разликују.

„Личност која би се борила за заштиту социјално и економски угрожених грађана, уређену државу, владавину права и пристојну Србију“, прецизирао је Пајтић своју визију квалитета које би евентуални кандидат требало да поседује.

С друге стране, лидер Нове странке Зоран Живковић осврнуо се на име којим се у јавности у последње време најчешће полемише – заштитника грађана Сашу Јанковића.

„Не видим да се Јанковић својим изјавама препоручује за кандидата на будућим председничким изборима, али би био добар кандидат. Нова странка се залаже за реформу политичких институција и зато је у програму Нове странке предложено да се председник бира у парламенту, из реда истакнутих нестраначких личности – истиче Живковић за Kурир, који у том смислу Јанковића види као могућег кандидата.

И председник покрета Доста је било Саша Радуловић изјавио је да је могуће да на председничким изборима у Србији идуће године опозиција има заједничког кандидата, али да је још рано да се о томе говори.

Kурир

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*