Демократе у паници: Kлинтонова губи изборе

0

Хилари Kлинтон заузима све слабије место у анкетама, а у државама које често одлучују о америчком председнику Доналд Трамп води – у Охају са 46 према 41 одсто, а на Флориди са 47 према 44 одсто.

У просеку, анкете од краја августа, прије афере са њеном сакривеном болешћу, дају кандидату демократа Kлинтоновој тек 1,8 постотних поена предности испред републиканског кандидата Трампа на националном нивоу. То је пад од четири поена за само две седмице.
– Увијек сам говорила да ће избори бити тесни – наводи Kлинтонова, а њен изборни штаб је већ најавио да ће јој у помоћ прискочити некадашњи ривал на партијским изборима Берни Сандерс, врло популаран међу младима, те сенатор Елизабет Ворен.

Сандерс је прихватио да помогне Kлинтоновој, мада је из података које су објавили хакери откривено да је врх Демократске странке радио против њега и протежирао Kлинтонову, што је довело до оставке страначког врха.

Такође, Сандерс је и сам указивао са спрегу Kлинтонове и Вол стрита и оптуживао је за везе са финансијским могулима и невероватне хонораре које она и њен муж бивши амерички председник Бил Kлинтон добијају за сваки одржани говор.

С обзиром на то да кампања Kлинтонове иде лошим путем, демократе су успеле да добију потврду Сандерса да ће јој, ипак, помоћи.

Ни симпатизери Демократске странке нису превише задовољни што је Kлинтонова кандидат. Само 38 одсто демократа „веома је одушевљено“, насупрот 47 одсто у августу, преноси „Њујорк тајмс“.

Истовремено, 55 одсто Трампових бирача „врло је узбуђено“ што ће гласати, а код симпатизера Kлинтонове таквих је само 36 одсто.

Откада је Трамп променио свој тим у кампањи, постао је дисциплинованији, његове поруке су више дипломатске и без увреда, а нови директор Трампове кампање Kелани Kонвеј често гостује у ТВ студијима, наводе медији

Вестионлајн

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*