Демократска мина или режимска Нина

0

Власти се мењају – Нина медија опстаје. То не би била вест да причамо о професионалној делатности независној од власти. Но, ради се о нечему другом. О служењу властима. И то вишеслојном и континуираном. Од софистицираног и мање софистицираног пропагандног деловања преко обављања улоге финансијског моста. Другим речима, финансирања одређених опозиционих фактора које власт неће директно да подржава. Заузврат они у неким сферама координирају своје активности са властима, или њеним представницима. У овом случају из агенције Нина медија.


Тако је било док је на власти била Демократска странка. Тако је сада када диригентску палицу држи СНС, односно лидер те партије Александар Вучић. Променили су се они који седе у фотељама на Андрићевом венцу и Немањиној, али Нина медија и њен дугогодишњи партнер покрет Двери и даље су у старој игри. Kо уме, њему две, како каже наш народ. Али, нажалост, то је лоше за Србију. Системска корупција разједа наш и тако лош систем. Лепо је што Нина профитира, али сви ми смо на губитку.

Црна пропаганда, нетранспарентни токови новца, идеолошка мимикрија, све то је погубно за друштво и тако оптерећено дефицитом демократске културе. А актуелна власт, као и она претходна, и њихове медијске и опозиционе трансмисије, томе доприносе.

Заклела се земља рају, да се тајне знају. Тако и на основу овог обелодањивања веза између врха СНС, Нина медија и Двери, видимо колико су и борбене игре око различитих концепата решавања косовског питања лажне. Једни би да га деле, други се томе са екстремно патриотске позиције опиру, а иза кулиса праве комбинације. И ту је наравно чувена агенција Нина медија. Kада је тешко, а хоћете нешто да препродате на политичкој сцени, позовите те медијско-истраживачке трговце од заната.

Власт финансира Двери преко агенција?!

Док тако буде, нема нама боље будућности. Остаћемо заточеници преварантске прошлости и садашњости. А приче о евро интеграцијама и реформама које треба да унапреде наш систем, биће обичне бајке за наивне бираче. Они ће и даље таворити у немаштини, док ће медијски препродавци и њихови политички партнери згртати утицај, моћ, богатство.

 

Патриот

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*