Demokratski Front: Katnić dio kriminalne bande Đukanovića, Subotića i Dahlana

0

Demokratski front danas je organizovao pres-konferenciju povodom jučerašnjih izjava Državnog tužilaštva CG o organizovanju navodnih napada na dan izbora u Crnoj Gori.

Na konferenciji su govorili funkcioneri Fronta: Andrija Mandić (Nova), Predrag Bulatović (DNP) i Branko Radulović (PzP).

Mandić: Ne igrajte se stabilnošću Crne Gore

Andrija Mandić je ovom prilikom istakao da je Predsjedništvo Fronta imalo potrebu da još jednom predoči ono što već godinama ističu. On je kazao da je opasna kriminalna banda na čijem čelu se nalazi Milo Đukanović, Stanko Subotić i Muhamed Dahlan uključila u svoje redove i SDT Milivoja Katnića, koji je, kako kaže Mandić, bez ikakve sramote i zadrške, juče na konferenciji crtao DF i njegovo Predsjedništvo.

„Poručujemo mu da se nikoga ne plašimo, da iza nas stoji gotovo 80.000 građana CG, da je GST u sudskom sporu samo jedna od ravnopravnih stranaka u sudskom postupku, pa samim tim niko nema pravo da Tušilaštvo i VDT danas proglašava nekakvom vrhovnom vlašću u CG“, kazao je on, dodajući da DF smatra da je to jedan sramotni postupak na kome istrajava kriminalna banda na čelu sa Đukanovićem, a koji je nedavno u Markovini saopštio sve ono što je rekao i Katnić juče, a danas se, opet, poziva na izjavu Katnića.

Mandić je istakao da se bruka koju organizuje banda Mila Đukanovića ogleda i u navodnim dokazima koji su juče predočeni, „nekakva HTZ oprema koja može da se nabavi u CG u gotovo svakoj prodavnici mješovite robe“.

„Upozoravamo ih, pošto vidimo kojim putem su krenuli, da se ne igraju sa stabilnošću CG, da ne povlače poteze koje možemo unaprijed da predvidimo i organizovanu kriminalnu grupu pozivamo da, ukoliko je to moguće, prihvate narodnu volju da su oni manjina u CG“, kaže Mandić.

On je istakao da je jučerašnja konferencija Tužilaštva bila u funkciji uspostavljanja vlade Duške Markovića, kako bi se zaplašile manjine, tj, njihovi politički predstavnici i odbili opozicionu ponudu za formiranje vlade.

Prema njegovim riječima, Katnić se stavio na stranu DPS-a obezbjeđujući im na dan izbora nekoliko mandata, a sada pokušava da im obezbijedi i Vladu, što je, kako je rekao, već viđeno u autokratskim vladama.

On je podsjetio da je pet dana prije izbora DF obavijestio VDT šta planira DPS povodom izbora (krađu glasova, pa i mogućnost terorističkih akcija). Takođe, on je podsjetio, da je DF, na osnovu tih informacija, odložio sva okupljanja nakon izbora i poručivao da se ne izlazi na ulicu do momenta prebrojavanja glasova.

mg_4884

„Tako da ona priča o tome kako je bilo koja adresa zaustavila okupljanje građana CG, nije tačna, jer je DF govorio o tome pet dana prije izbora“, kaže on, dodajući da Milo Đukanović najviše bio povezan sa tzv. ruskim krugovima koje je pominjao Katnić.

„S njima je pravio određene dilove, od njih je uzimao novac, obećavao im je on dobro zna šta u sibirskim gradovima, vezano za NATO integracije“, istakao je Mandić i pojasnio da je Đukanović nakon afere „Telekom“ i drugih bio prisiljen da ipak nastavi sa NATO integracijama, a sada, kako je rekao, neka vidi kako će raspraviti sa ruskim krugovima, a nas neka ostavi na miru.

Podsjećamo da je SDT Milivoje Katnić na konferenciji za novinare u nedelju rekao da iza terorističkog plana u Crnoj Gori koji je trebalo da bude sproveden na dan izbora, stoje „pojedinci iz nacionalističkih krugova u Rusiji“, a da su „na određen način i u određenom obimu bili involvirani“ i neki politički subjekti u Crnoj Gori, odnosno njihova rukovodstva.

Bulatović: Đukanović preko Katnića uveo diktaturu, sva ova igra vezana za NATO

mg_4880

Predrag Bulatović je, komentarišući današnju sjednicu Skupštine Crne Gore koju je opozicija bojkotovala, rekao da je najvažniji njen ishod da nije izabran predsjednik Skupštine.

„Dakle, nema DPS parlamentarnu većinu“, kazao je on.

Bulatović je istakao da je jučerašnja konferencija Tužilaštva bila u cilju stvaranja vanrednog stanja i konstituisanja vlade na čelu sa DPS-om.

On se saglasio sa Andrijom Mandićem da se VDT priključio, kao institucija, onim institucijama koje kontroliše ogranizovana banda na čelu sa Milom Đukanovićem, te da se Katnić postavlja kao vrhovna istina, a time i sila iznad svih u CG.

„Mi imamo značajnu podršku građana. Ne bojimo se ni Mila Đukanovića, ni nikoga. Za nas je najvažniji sud građana“, poručio je Bulatović.

On je kritikovao medije u CG bliske režimu, koji kažu da se DF prepoznaje u izjava SDT-a.

„Ne. Ova konferencija za štampu nije zbog toga što smo se prepoznali. Odbacujemo svaku vezu DF sa bilo kakvim konstrukcijama koje ima GST vezano za situaciju (…) Nemamo veze sa ovim terorizmom u pokušaju. To je za nas režirana priča u kojoj, nažalost, učestvuje i Tužilaštvo“, kazao je on, ističući dodatno da je Đukanović uveo diktaturu preko Katnića.

Bulatović je pojasnio da je sva ova „igra“ vezana za NATO, protiv kojega je većina članica DF-a, što je „trn u oku velikih sila“.

Dodao je i to da Đukanović već godinu dana pažljivo kreira marketing Milivoja Katnića kao nezavisnog, nepristrasnog i efikasnog, dok je, kako je rekao, Katnić postao dio čitave priče koja je od 16. oktobra nametnuta Crnoj Gori.

Radulović: Monstruozni plan protiv slobodne Crne Gore

mg_4868

Funkcioner DF-a iz PzP-a Branko Radulović takođe se saglasio sa kolegama da slučaj jučerašnje konferencije Tužilaštva dokazuje da je SDT Milivoje katnić dio kriminalne bande na čelu sa Milom Đukanović i istakao da je na djelu monstruozni plan protiv slobodne i demokratske Crne Gore.

„Ovaj plan sa svakog od aspekata ne drži vodu, bilo da je u pitanju sigurnost i bezbjednost, bilo da su u pitanju međunarodni odnosi, krivično pravo, a posebno njihova sramna uloga u nečemu što znači uticaj na političku demokratsku volju, što je osnova svake demokratije“, kazao je on.

Radulović je komentarisao to što se Milivoje Katnić pozivao na neke lične motive zbog kojih ne želi da komunicira sa pojedinim medijima.

„On je umislio da je veliki. Ne. On je jado nad jadovima“, kazao je Radulović, ističući nepreofesionalnost Katnića i poručujući mu da će završiti na smetlištu istorije.

On je pozvao, a na osnovu dosadašnjeg kredibiliteta i lične istorije zalaganja za zaštitu manjina, sve političke predstavnike manjina da podrže predlog opozicije o formiranju vlade.

„Oni će na pravi način odgovoriti i sa osmijehom i prezrenjem odbiti monstruozni plan kriminalne bande“, uvjeren je Radulović.

POSTAVI ODGOVOR

*