Демократски Фронт: Везе Ђукановића са криминалом пријетња по Црну Гору!

0

Поводом саопштења премијера Владе Србије Александра Вучића о догађајима у Црној Гори, као и најновијим сазнањима безбједоносних служби Србије данас је реаговало предсједништво Демократског Фронта. Они захтијевају да се хитно процесуирају сви актери фабриковања афере ”државни удар” у Црној Гори.

Саопштење Демократског Фронта преносимо у цјелости.

Нова сазнања која је презентовао предсједник Владе Србије Александар Вучић, у суштини су указала на дугогодишњу повезаност Мила Ђукановића са организованим криминалом. Та повезаност представља јасну и озбиљну пријетњу за Црну Гору, њен мир и стабилност. Опште позната ствар је да Мило Ђукановић има пословне, личне и пријатељске односе са лицима из домаћег, регионалног и транснационалног криминала, око чега су се водиле и још воде бројне међународне истраге. Није никаква тајна и није ништа ново да је Мило Ђукановић преварио многе од тих партнера, па не би било никакво изненађење да поједини од њих желе да знају гђе се он у свакој секунди налази. А што се тиче страних обавјештајних служби, подсјећамо да је он и раније био предмет њихове пажње. Више пута су јавним учињени транскрипти његових телефонских разговора са безбједносно интересантним лицима, које су документовале западне обавјештајне службе.

Док су Мило Ђукановић, Миливоје Катнић, Душко Марковић и њихови медији стварали панику око монтираног државног удара на читав изборни дан, већина грађана ЦГ је скандирала – Мило лопове. Данас је јасно да је ДПС противуставно злоупотребио специјално тужилаштво, полицију и АНБ, креирао атмосферу ванредног стања, угрожености живота грађана, учинио изборе нерегуларним, смањио очекивану излазност и тако спријечио исказивање слободне воље грађана за пад актуелног режима. Подсјећамо, у саопштењима УП и СДТ-а у току изборног дана, а уз асистенцију режимских медија, створена је атмосфера ратног стања због наводне намјере ”башибозука”, како их је назвао премијер Вучић, да насилно прогласи изборну побједу неке политичке партије. Истакнуто је да је ухапшена група молера, кројача, музичара…спремала убиства присталица опозиције испред Скупштине као и хапшење Мила Ђукановића. Како се читава ова конструкција чињенично и логички распала претодних дана, ДФ захтијева да се хитно процесуирају сви актери фабриковања афере ”државни удар” у Црној Гори, а која је ионако по свему упитан изборни процес учинила потпуно нерегуларним.

Ми сигурно нећемо стати, настављамо борбу за слободну Црну Гору. Готов је!

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*