Демонстрације у Русији! Наваљнијеви људи похапшени током протеста

0

Руска полиција притворила је најмање 118 учесника данашњих демонстрација у центру Москве, где се хиљаде људи окупило како би протествовало против корупције званичника, наводи Ројтерс позивајући се на своје репортере који су присуствовали привођењима.
Полиција је у Санкт Петербургу, другом по величини граду у Русији, притворила је десетине учесника данашњих демонстрација против корупције које је сазвао руски опозициони лидер Алексеј Наваљни.

То је за Ројтерс изјавио очевидац са лица места, а агенција наводи, позивајући се такође на очевица, да је истовремено на демонстрацијама које је Наваљни сазвао у престоници Москви употребљен биберспреј и да још увек није јасно ко је пустио тај гас.
Московска полиција привела је првобитно најмање 15 особа, од око више 1.000 демонстраната који су се окупили на Пушкиновом тргу и блокирала пут према Кремљу.

Полиција је позивала окупљене мегафонима да се разиђу са трга.

Са Пушкиновог трга, ТАС С такође, преноси да је полиција почела да хапси учеснике, који узвикују опозиционе слогане са неодобреног скупа опозиције.

У њиховој близини налази се велики број људи који се ту налазе да би прославили Дан Русије.
Руска полиција је претходно привела опозиционог лидера Алексеја Наваљног испред улаза у стан, непосредно пред почетак протеста који је желео да одржи у центру Москве, саопштила је његова супруга на Твитеру.

Портпаролка Наваљног рекла је да је струја у његовој канцеларији искључена, преноси Ројтерс. Полиција је такође привела и неколико демонстраната на изласку из једне метро станице.
Tan2017-6-12_143328346_0_1000x0

Наваљни је последњи час променио локацију за претходно одобрени протест у Москви, након чега га је тужилаштво упозорило да је полиција спремна да реагује на „провокације и нереде“ на новом непријављеном скупу у Тверској улици у центру града.

Он је рекао да су га власти спречиле да изнајми озвучење потребно за пријављени скуп на другој локацији.

Московска полиција је претходно упозорила да ће све провокативне акције демонстраната бити сматране претњом јавном реду и да ће одмах бити сузбијене, наводи АП.

На сличном скупу у марту ухапшено је више од 1.000 демонстраната.

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*