Демонстранти оладили Тадића:“Борисе, место ти је иза решетака“

0

Демонстранти оладили Тадића и поручили му да треба да буде иза решетака, а не на челу њихове колоне!

Након што је председник Социјалдемократске странке (СДС) Борис Тадић оценио да би учесници протеста „Против диктатуре“, који су почели пре месец дана, требало да прихвате улогу политичких странака и повежу се с њима, иницијатори протеста су му поручили да су они на улицама и због њега и његовог деловања и да им не пада на памет да се петљају са било каквим странкама, а поготово не са онима које су некада биле на власти.

Лидер СДА истакао је да је без политичких странака немогуће демократски уредити друштво и да је то једнако ставу да је кућу могуће сазидати без цигле.

– Ако не желе да се повежу с лидерима странака из својих разлога, које не треба ни објашњавати, треба да се повежу са својим саговорницима из омладинских структура политичких страка из одређених ресора који имају шта да кажу о питањима протеста, између осталог, и са људима који ће у будућности бити лидери политичких странака – казао је Тадић, оцењујући да је протест „Против диктатуре“ одраз стања у друштву, и додао да му је жао због тога што они нису организовани пре председничких избора, јер би се гласање тада одвијало у другачијој атмосфери.

Kоментаришући ове речи бившег председника Србије, Сима Радовановић, један од иницијатора протеста, за „Ало!“ поручује да би демонстранти желели Тадића у затвору, а не да се повезују са његовом и сличним странкама.

– Људи који су изашли на улице, сви ти момци и девојке, изашли су због социјалне неправде, која није од јуче. Тако да је тај исти господин који сада паметује како и шта треба радити и сам допринео стању у којем се Србија налази – каже Радовановић.

Он додаје да људи који су изашли на улице не подржавају никог ко је већ био на власти и да се никада не би удружили са њима ни у чему.

То би било радити са неким ко је уништавао Србију, а Тадић је несумњиво један од тих. Сви људи који шетају улицама политички су фактори јер су грађани Србије и, по мом мишљењу, нико од тих људи не би пожелео Тадића или сличне лидере странака опет на власти, већ би пожелели да се сви они нађу иза решетака. То могу и да потпишем. Понављам, људи на улице нису изашли због нечег што се дешава последње три године или четири, већ због катастрофалног стања у нашој земљи које траје много дуже од тога – каже Радовановић.

 

 

 

Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*