Део неформалних организатора „Протеста против диктатуре“ се повлачи

0

„Група грађана који су ту од првог дана протеста“, како себе називају, саопштили су да неће више учествовати у организацији протеста, неће носити транспаренте као до сада, зато што не могу да „нађу заједнички језик“ са осталим неформалним организаторима, које оптужују за личну промоцију.

Поново смо избегли уједињење, насупрот томе дошло је до личне промоције. За ових двадесет и пет дана нажалост ништа се није променило. Захтеви нису испуњени и о њима се ни не прича у Народној скупштини. Унутра нам је и забрањен улазак као и остатку народа. Првих недељу дана протеста у медијима се водила хајка да неко тајно организује протест, што се на крају очигледно и догодило. Ове шетње тренутно немају никакав конкретан циљ. Kао да се сваки дан намерно обесмишљавају најављеним перформансима и акцијама које организује мали круг људи“, објаснили су они за „Данас“.

Kако тврде, ово сада није дух протеста од пре Ускрса. Додају да не желе да обесхрабре људе да долазе сваки дан на протесте, али „сматрају да би у будућности протести били ефикаснији ако би се одржавали периодично и са конкретним циљевима“.

Истичу да им је и циљ заједнички. Ипак они наводе да се ни у будућности неће појављивати као организација, да они не желе да се називају било каквим именом и на тај начин стичу неку личну корист, већ је њихов циљ био и остао масовна побуна свих грађана против једног режима.

„Не одвајамо се као организација већ као група младих истомишљеника који су се првог дана протеста упознали и желе да раде за добробит свих грађана Републике Србије. Наша историја нам је показала да се превратима, односно сменом људи у институцијама, ништа не постиже. Мора се направити идејна промена у раду тих институција“, закључују они.

 

 

Данас

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*