Депортована руска новинарка вечерас стиже у Москву

0

Руска новинарка Ана Курбатова депортована је из Украјине и вечерас ће допутовати у Москву, објавила је руска станица „Канал 1“.

Украјинске власти оптужују Курбатову за манипулисање информацијама од јавног значаја и учествовање у антиукрајинској пропаганди, преноси Ројтерс.

Курбатова је добила трогодишњу забрану уласка у Украјину.

Руска телевизија је у среду првобитно јавила да је Курбатова отета у Кијеву, а потом је објављено да је њу привела украјинска безбедносна служба (СБУ).

Министарство спољних послова Русије оптужило је украјинске власти за отмицу руске новинарке пре него су саопштиле да ће је депортовати, називајући такав потез „намерном провокацијом“ украјинске безбедносне службе.

Према наводима канала „Русија 24“ 29-годишња Курбатова, рођена у Ставропољу, добијала је у више наврата претње због извештавања о догађајима у Украјини.

„Сајт ’Миротворац‘ ставио ју је 26. августа на црну листу. Она је оптужена за пристрасно извештавање са војне параде на Дан независности Украјине. Она је такође оптужена да је манипулисала значајном информацијом и за учешће у антиукрајинској пропаганди“, објавио је овај канал.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*