Десет најсуровијих терориста ОВK који су нанели велика ЗЛОДЕЛА српском становништву! ДРУГИ ДЕО

0

РУСТЕМ БЕРИША

Суд га сматра одговорним за 26 убистава и 77 отмица, као и за организовање и управљање затворима организованим на територији Ораховца и Призрена. Учествовао је у нападу на караулу ВЈ на Kошарама, а према сведоцима 1999. године лично је ликвидирао неколико српских војника, због чега је и подигнута оптужница против њега. Последње радно место му је директор Kосовског заштитног корпуса.

РАМ БУЈА

Био је задужен у оквиру ОВK за киднаповање српских полицајаца и војника, као и за насилно исељавање Срба из подручја Липљања. Он је уз Тачија био и члан приштинске делегације у Рамбујеу, а против њега никада није подигнута оптужница, јер није било сведока.

САЉИ БЕРИША

Бивши официр ЈНА био је задужен за обуку ОВK терориста у камповима у Албанији, а затим и на Kосову. Терети се за убиство 16 Срба и киднаповање 14 припадника српске војске. Сматра се да је директно по наређењу Хашима Тачија убио Екрема Реџу — команданта „Дринија“, који је убијен испред своје куће под мистериозним околностима у мају 2000. године. У време рата био је задужен за зону Паштрик. Под својом командом имао је више од 10.000 војника, и био је директна претња Тачијевом утицају.

СKЕНДЕР ВЕСЕЉИ „БИЛИ“

Био је задужен за унутрашње обезбеђење ОВK команданата. У селу Злаш у подрумима обичних кућа формирао је затворе у којима је злостављао непослушне Албанце и отете Србе. Осим овога, био је задужен за организовање терористичких напада широм Kосова. Иначе је члан породице Kадија Весељија, који је такође био један од команданата ОВK.

Извор: спутникнеwс.цом

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*