Девојчица понудила да виче „Бонг!“ док се Биг Бен буде поправљао

Девојчица понудила да виче „Бонг!“ док се Биг Бен буде поправљао

0

На вест да ће најчувенији сат у свету, лондонски „Биг Бен“ престати да ради због реновирања, једна осмогодишња девојчица је у писму понудила помоћ: да свакодневно узвикује „Бонг!

На вест да ће најчувенији сат у свету, лондонски „Биг Бен“ престати да ради због реновирања, једна осмогодишња девојчица је у писму понудила помоћ: да свакодневно узвикује „Бонг!“ пред микрофоном Четвртог програма Радија ББЦ који преносом звоњаве тог сата двапут дневно најављује вести

Свега неколико дана касније, пише данас на сајту листа „Индипендент“, девојчица Фиб Хансон је добила одговор уредништва у којем пише да је њен предлог пренет „онима који доносе одлуке“, али и да би задатак који би преузела током поправке сата почетком идуће године, могао за њу бити веома тежак.

„Драга госпођице Хансон, хвала за писмо и за вашу врло маштовиту идеју о томе шта урадити када ‘Биг Бен’ заћути почетком идуће године због поправке. Неки од најпаметнијих и најважнијих људи на ББЦ се чешу по глави, питајући се шта да се уради“, пише у писму.

Управа ББЦ даље пише: „Као што знате, директно преносимо ‘бонгове’… и (што можда не знате) почетак звоњаве (део који звучи ‘Бим-Бом’, ‘Бим-Бом’, ‘Бим-Боб-Бим-Бом’, а пре првог ‘БОООНННГГГГГГГГГГ’!) сваки пут је у мало другачије време (због чега понекад чујете како неко случајно говори када звоњава почне)“.

„Дакле, задатак да вичете ‘Бонг’ био би велики: сваког дана морали бисте да журите из школе (и током викенда), да журно код куће попијете чај, да урадите домаће задатке, да се мало одморите, а онда брзо одспавате. И тада – е, ту је тежак део – морали бисте да опет журите назад, јер се ‘Бонг’ поново преноси пред вести у поноћ. То је ужасно пуно посла за некога ко је још прилично млад“, пише у писму Роџер Сојер, уредник Четвртог програма Радија ББЦ, који додаје да он то „никако не би желео да ради“.

Отац девојчице, Џон Хансон, који је на Фејсбуку објавио писмо, написао је да је Фиби била „апсолутно запањена“ када је добила одговор ББЦ и толико поносна да је писмо однела у школу да га свима покаже, а и да она мисли да ће је он двапут дневно аутомобилом возити до ББЦ-ја.

Једном раније, када је „Биг Бен“ заћутао такође збога поправке, ББЦ је уместо звоњаве свако вече емитовао кратке снимке цвркута птица што се допало слушаоцима, али су потом други „украли“ ту идеју, тако да ББЦ каже да то не може да понови.

 

Бета

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*