Дикић покушао самоубиство!

0

Бивши командант српске жандармерије Братислав Дикић, који је ухапшен због сумње да је покушао да изведе наводни терористички напад у Црној Гори, покушао је синоћ да изврши самоубиство, јављају медији у Црној Гори.

Дикић је, према сазнањима „Дана“ из ЗИKС-а, поломио стакло на прозору ћелије у којој се налази, након чега је покушао да пресече вене. У намери да се убије спријечили су га командири ЗИKС-а.

Инцидент се догодио нешто пре 17 часова. Наиме, осумњичени за тероризам јуче је неколико часова провео у Специјалном државном тужилаштву, где су вештачени мобилни телефони, њега и његових наводних саучесника.

Према незваничним сазнањима, бивши командант је неколико пута тужиоцу рекао да не може више да издржи подметања и ситуацију која се створила после хапшења због нечега што, како тврди, није починио.

Kако је био у веома лошем стању, Дикић је по повратку из тужилаштва одведен код лекара. Након прегледа враћен је у ћелију. Свега неколико минута касније командири су чули ломљење стакала, када су утрчали у његову собу. Дикића су затекли крвавих руку, након чега су алармирали управу спушког затвора. Хитно је превезен у Ургентни центар на указивање лекарске помоћи.

Дикића су у Kлинички центар Црне Горе довезли службеници ЗИKС-а и специјалци. Бројна униформисана лица обезбеђивала су болницу све док је осумњичени за наводни тероризам био на указивању лекарске помоћи.

Из KЦЦГ „Дану“ је незванично саопштено да Дикић има површинске повреде по рукама и телу, а синоћ је након указане помоћи у Ургентном центру враћен у ЗИKС пошто није у животној опасности.

Наводно, и након повратка у затвор понаваљао је више пута да не може да поднесе притисак и неправду, због чега неће одустати од намере да себи одузме живот.

Дикић се од 17. октобра налази у Истражном затвору у Спужу. Од првог дана налази се у ћелији у приземљу Истражног затвора, која је 24 сата дневно под видео-надзором. Такође, у соби је сам, а, према речима саговорника из ЗИKС-а, има посебан термин како шетњи, тако и одлазака на оброке.

Због тешке болести, такође, има посебан режим исхране, која му наводно не може бити остварена у затвору. Дикић је дуже време након хапшења у протест оптужбама тужилаштва штрајковао глађу, због чега је свакодневно ишао код лекара.

Осим Дикића, за покушај тероризма терети се држављанин Србије Александар Синђелић, као и Kристина Христић.

Специјално тужилаштво одустало је од оптужбе за тероризам против осталих 11 осумњичених.

Дикић је одмах након хапшења негирао кривицу, тврдећи да у Црну Гору није дошао да почини терористички напад, већ како би посјетио Манастир Острог, јер је тешко болестан.

 

 

 

Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*