Начелник Генералштаба Диковић напао министра одбране!

0

Како „Ало!” сазнаје, генерал је на интерном колегијуму Министарства, коме је присуствовало више од 20 припадника Војске министра, назвао ни мање ни више него сочно: „Шиљокурану један“! Времешном начелнику Генералштаба ово није први пут да тако напрасито и непримерено реагује, па је отпочетка минирао и Ђорђевићевог претходника Братислава Гашића док је био на челу министарства.

Да ли Диковић има проблем с ауторитетом, па сваког новог министра дочека на нож, тек оно што је урадио на колегијуму Министарства одбране – за сваку је осуду. Тако се Диковић пред свим генералима извикао на Ђорђевића, лупио шаком о сто и бесно напустио салу.

– Познато је да Диковић има кратак фитиљ. Чекао је тренутак и онда се обрушио на Ђорђевића, који још није поштено ни засео у министарску фотељу. Сукоб је кулминирао због исељавања избеглица из касарне у Сурчину, где је министар био за то да се обави што раније, а генерал да се то пролонгира.

Наравно да то није прави разлог, већ је био само окидач. Тај сукоб тиња дуже време, а Диковић не мирише Ђорђевића још од када је 2012. дошао у Министарство као државни секретар. Сада је пак претерао и испсовао министра пред свим генералима. Реако му је, буквално: „Шта ти знаш, шиљокуран један”, лупио шаком о сто и напустио колегијум љут као рис – наводи наш добро обавештени извор.

Диковић је иначе на место начелника Генералштаба дошао као човек Бориса Тадића и Драгана Шутановца, али је вештим маневрима успео да опстане на функцији и после доласка напредњака на власт. Леђа је након Тадићевог пада нашао код председника државе Томислава Николића. Тако, иако пред пензионисањем већ дуже време, уз помоћ моћних пријатеља вешто избегава да оде с функције.

„То је рекла-казала”

Да бисмо добили коментар на наше информације, „Ало!” је јуче позвао и генерала Љубишу Диковића. Када је саслушао наше питање, кратко нам је поручио: „Нису вам тачне информације. То је све рекла-казала!”

Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*