Динкић о саслушању: Питали ме Мобтел и још неке приватизације

0

Бивши министар Млађан Динкић саслушан је данас у просторијама СБПОK због сумње да је у више наврата злоупотребио службени положај и оштетио буџет Републике Србије.

Динкић је након обављеног информативног разговора који је трајао нешто више од сат времена рекао по изласку да су га питали за више различитих случајева приватизације од 2001. до 2012. године.

Најстарији случај се десио пре 16 година, а споменуо је да су га питали и за Мобтел, евентуалне злоупотребе приликом изградње Топионице бакра и изградње Фабрике сумпорне киселине у Рударско топионичарском басену Бор.
У кривичној пријави на основу које је Тужилаштво за организовани криминал доставило полицији захтев да изврши провере, наводи се да је више особа, међу којима и Динкић, закључило штетне уговоре по РТБ Бор, а самим тим по буџет Србије у висини од 50 милиона евра. У видеу погледајте детаље овог случаја.

Полиција је претходних дана интензивно вршила провере пословања у свим фирмама која су учествовала у склапању ових уговора којима је, како се наводи у пријави, нанета велика штета буџету Републике Србије.

Динкић је додао да је у вези Мобтела одговарао на банална питања и истакао да је продаја Мобтела најуспешније спроведена приватизација у Србији.

Упитан да ли његово саслушање има политичку позадину, Динкић је рекао да то никад није искључено, али да неће да улази у то, те да увек приступа професионално свему што је радио. „Да ли има политике иза тога имајући у виду да су ме питали за нешто што је старо 16 година, ви просудите сами. Ако нешто 16 година не може да се испита ваљда ће у наредних 16“, закључио је Динкић.

„У сваком случају мене радује кад год ме позову, кад се интересују ја сам ту да помогнем расветљавање и ве време сам у Србији, и у наредних 100 година ако ме буду звали ја сам спреман да одговарам“, казао је он.

„Важно је шта је истина, а истина је на мојој страни. Немам чега да се стидим, ја се поносим оним што сам радио за Србју и спреман сам да објасним свима шта год их интересује“, рекао је Динкић.

 

 

 

С.Х.Б.

 

 

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*