Директор болнице на страни ортопеда: Kобног дана када је мали Раденко примљен, Бојанић имао 70 пацијената!

0

На доктору Добривоју Бојанићу су се сломила кола нездравог здравственог система, рекао је директор лозничке болнице др Зоран Kовачевић

Доктор Бојанић је дошао у центар пажње после смрти малог Раденка Никодиновића, који је после лечења поломљене руке добио високу температуру, а потом и преминуо од сепсе у Институту за мајку и дете у Београду.

– Посао лекара један је од најодговорнијих и најстреснијих послова, а у нашој земљи још више је отежан недовољним бројем здравствених радника и недостатком савремене медицинске опреме. Тог кобног дана прошлог месеца на доктору Добривоју Бојанићу сломила су се кола нашег нездравог здравственог система. Он је тога дана имао око седамдесет пацијената – рекао је у понедељак поводом славе лекара Св. Kозма и Дамјан, др Зоран Kовачевић, директор лозничке болнице који је на ову функцију ступио пре месец дана, пишу Вечење новости.

Kовачевић је потом упутио и питање:
– А да ли је уопште могуће у једном дану коректно испоштовати 70 процедура и написати 70 коректних извештаја. Веома тешко. А за такво стање у нашем здравству сасвим сигурно нису криви само лекари већ одговорност сноси цело друштво.

 

 

Вечерње новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*