Ђаци скупили новац и обновили изгорелу другарову кућу

Ђаци ОШ "Милена Павловић Барили" помогли породици чија је кућа изгорела. Од новца који су сакупили ученици купљен грађевински материјал, прозори, врата, одећа, обућа...

0

ЂАЦИ ОШ “Милена Павловић Барили” у београдском насељу Вишњичка бања, заједно са својим професорима, одржали су лекцију хуманости свима. Није им требало пуно времена да се организују, када је 10. јануара прошле године ватрена стихија за сат времена потпуно уништила дом њихових другара Луке и Тамаре Кремић, у Улици Фотине Пејовић 2. У пепелу је нестало и све што се налазило у кући.

На згариште стигли Лукини другови и другарице са разредним старешином да виде како могу да помогну. Одмах су, у сарадњи са директорком школе, Саветом родитеља и Ђачким парламентом, организовали хуманитарну акцију. Од новац који су сакупили купљени су грађевински материјал, прозори, врата, одећа, обућа, ђачке књиге…

pod-drugarima-podigli-3

– Ђаци су давали по 200, а запослени 500 динара и више – каже Оливера Корошец, директорка школе. – Многи родитељи су сами носили помоћ у гардероби, храни, новцу, пошто је у пожару све изгорело.

Али, помоћ породици Кремић, није једина акција коју су организовали чланови Ђачког парламента школе Ивона Ђорђевић, Ива Лазаревац и Душан Вуковић.

– Сакупили смо помоћ за породицу Родић, чија је кућа изгорела па су живели у месној заједници – причају ови хумани ђаци.

Хтели смо некако да помогнемо нашим другарима из школе. Купили смо им веш машину, како њихова мајка не би прала више прала на руке, као и уљани радијатор да би могли да загреју простор где живе.

pod-drugarima-podigli-2

Колико ови “мали људи” имају велико срце, доказали су и у случају своје преминуле другарице Саре. Девојчица је, нажалост, умрла од саркома. У знак сећања на њу, али и како би помогли другој деци која болују од ове тешке болести, организовали су “Сарин дан”. Новац који су сакупили уплатили су за лечење дечака који, такође, болује од саркома.

Б. Борисављевић, Вечерње Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*