ĐILAS: Ako nešto ne promenimo GSP će se ugasiti

0

 Kandidat za gradonačelnika Beograda liste „Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju“ Dragan Đilas izjavio da će se GSP ugasiti ako se nešto ne promeni.

„Problem je što se ne ulaže u autobuse. Problem je što kad mi kupimo ‘Solaris’ autobuse onda smo izdajnici, a kada ‘Lasta’ kupi turske autobuse onda kažu – tako treba“, kazao je Đilas u razgovoru s predsednikom Sindikata „Sloga“ GSP-a Nebojšom Aleksićem na autobuskoj stanici Zeleni venac.

e u svemu, GSP se gasi, i ako nešto ne promenimo 4. marta, on će se i definitivno ugasiti“, dodao je on.

Đilas je podsetio da su ga dok je bio gradonačelnik, napadali zato što kupuje „Solaris“ autobuse, jer nisu domaće proizvodnje, iako je u njegovom petogodišnjem mandatu kupljeno 157 „Ikarbus“ autobusa, dok je aktuelna gradska vlast za četiri godne kupila 90 autobusa istog proizvođača.

U razgovoru Nebojša Aleksić je skrenuo pažnju na težak položaj radnika GSP-a, ističući da „aktuelni generalni direktor GSP troši na reprezentaciju i po 35.000 evra, dok se preduzeće raspada“.

„Prosečna plata radnika je 350 evra, a u vreme mandata gradonačelnika Đilasa plata je bila 600 – 650, sa dodacima i do 850 evra. Nema ko da radi, nema majstora, nemaju uniforme, nemaju delove, nemaju alate. Znači, GSP se raspada“, rekao je Aleksić, piše u saopštenju.

 

B92

POSTAVI ODGOVOR

*