Ђилас формира странку 19. априла

0

Један од лидера Савеза за Србију (СЗС) Драган Ђилас најавио је да ће да 19. априла формирати своју партију, која ће се звати Странка слободе и правде, објављено је данас на порталу часописа Нова српска политичка мисао.

Ја сам човек који још увек нема своју политичку организацију. Ако буде све како планирамо, формираћемо је 19. априла баш на дан тог „великог митинга“ Александра Вучића. Ето, као одговор на то, зваће се Странка слободе и правде“, рекао је Ђилас гостујући у емисији „Црно-бели свет са Ђорђем Вукадиновићем“ на телевизији Наша.

Он је објаснио да верује у слободу и правду и да ће се странка на тај начин и понашати. На питање о његовом статусу унутар СзС и да ли је можда тај савез апсорбовао протест „1 од 5 милиона“, Ђилас је одговорио да је, када би тако гледали, онда сад Бошко Обрадовић тај који је преузео цео протест. Ти аргументи су аргументи једног дела људи који су власти, и једног дела људи који су, по мом мишљењу, искрена опозиција, али виде ствари другачије него што их ја можда видим, сматра он.

Ђилас је додао како не мисли да су политичари преузели протест, али да они морају да стану у први ред. Да, ако се деси нешто лоше, ако је неко одговоран за то, онда смо ми одговорни… Ја сам само изговорио позив на тај први протест у Београду, а постоји тај део младих људи који је то покренуо као организатор, напоменуо је он.

Говорећи о томе шта очекује од протеста 13. априла, Ђилас је рекао да не очекује насиље, али да не треба искључити могућност провокације власти. Сматрам да живимо у земљи где један човек креира насиље, агресију, мржњу. Вучић би најрадије волео када би могао неки рат да изазове са неким, па да Kосово постане тема која није главна. Пошто нема са ким, он покушава да направи неки грађански рат у Србији, и да нас који мислимо једно, гурне на оне људе који мисле другачије, закључио је Ђилас.

Данас

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*