Ђилас преломио: „Улазим у трку за градоначелника“

0

„Сад могу да потпишем и да гарантујем целом својом имовином, да ћемо све оне ствари које зависе искључиво од нас, а не од Републике, урадити у првих 12 месеци наше власти“, поручио је Ђилас.

Бивши градоначелник Београда и бивши председник Демократске странке Драган Ђилас саопштио је да ће учествовати у трци за градоначелника Београда и да још има времена за договор да буде кандидат за градоначелника једне опозиционе колоне.

„Одлучио сам да уђем у трку за градоначелника Београда и да урадим све што могу да се заустави пропадање престонице Србије“, рекао је Ђилас у интервјуу за сутрашњи број магазина НИН.

„Сад могу да потпишем и да гарантујем целом својом имовином, да ћемо све оне ствари које зависе искључиво од нас, а не од Републике, урадити у првих 12 месеци наше власти“, поручио је Ђилас.

Ђилас је навео да је уверен да још има времена за договор да буде кандидат за градоначелника једне опозиционе колоне.

„И верујем да ћемо се лако договорити ако председници странака буду прво Београђани, па тек онда страначки лидери… Знам да велики број грађана каже: „Ма, нема шансе, они ће да победе опет. Ја вам кажем – ма, неће! Има шансе! И за Слобу смо мислили да ће да влада још 100 година, па је пао'“, рекао је Ђилас.

Он је казао да није мислио да ће се више икад бавити политиком, али и да није мислио ни да у Србији може да се направи власт која је гора од Милошевићеве, против које се, како је казао, у младости борио и организовао студентске протесте.

„Разлог плус за мој повратак у политику су реакције које је изазвала моја изјава да сам поносан што наша ћерка коју је Милица носила у стомаку када смо нас двоје шетали пре двадесет година, поново демонстрира борећи се за бољу Србију. А шта треба да раде млади људи него да се буне, да траже промене, бољу државу без обзира на то ко је на власти?“, истакао је Ђилас.

Лидер Покрета слободних грађана Саша Јанковић у уторак је изјавио да је Покрет чврсто решен да подржи Ђиласа уколико он одлучи да се политички ангажује на изборима у Београду.

Он је на конференцији за штампу поручио да ће ПСГ наставити да развија сарадњу Народном странком и позвао све демократске снаге да се уједине.

Бивши градоначелник неће имати подршку Зорана Живковића, који је у више наврата истакао да Нова странка неће улазити у коалицију са оним странкама које подрже Ђиласа.

 

 

недељник

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*