ЂОКОВИЋ: Иза мене је тежак период, радујем се повратку

0

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је да нестрпљиво чека повратак на терен ове недјеље након 18 месеци паузе због повреде лакта, као и да је извукао поуку из ње.

Новак већ неколико дана проводи у Абу Дабију, гдје ради са својим тренерским тимом пред егзибиционе мечеве Мубала турнира у Емиратима.

Ђоковић је последњи меч одиграо у јулу прошле године када је због повреде лакта предао меч четвртфинала Вимблдона Томашу Бердиху.

Протеклих годину и по дана били су као вожња ролеркостером за мене, због проблема са лактом. Никада нијесам имао операцију, нити повреду која би ме спрјечавала да играм толико дуго. Никада нијесам пропустио ниједан Грен слем у каријери и због тога је одлука да паузирам толико била велика и тешка„, изјавио је Новак за сајт „Спорт360“.

Новак је рекао да тек сада може из дубље перспективе да сагледа своју повреду.

Научио сам лекцију, јер не желим да дођем до тог стадијума повреде икада у каријери, али ово је била добра лекција за научити. Није било лако све ово вријеме пратити тенис са телевизора, једва чекам да се вратим на терен и ниво такмичења. Мислим да је ова повреда била неопходно искуство, јер сам био превише комфоран и без неке веће повреде у каријери„, додао је Новак.

Најбољи српски тенисер је вријеме ван терена искористио и да унаприједи своје тренинге.

Одувек се трудим да бринем о себи, о мом тијелу, истезању, припреми и поштовању цијелог протокола пред,током и послије меча и тренинга. Проводим доста времена покушавајући да схватим како да своје теијло доведем на нови ниво опоравка и перформанси. Када кажем тијело мислим и на мозак и на очи…на све. Покушавам да нађем спој технологије и природе. Срећни смо, јер живимо у времену када на многе начине можемо да тренирамо снажније и ефикасније и имао сам времена да све то простудирам„, рекао је Ђоковић.

Новак ће четврти пут играти на егзибиционом турниру у Абу Дабију, турниру који је освајао три пута.

Његов први меч након одсуства од повреде биће у петак 29. децембра против побједника сусрета између Рублева и Батисте-Агута.

in4s.net

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*