Ђорђевић са амбасадором Руске Федерације

0

Министар одбране Зоран Ђорђевић и амбасадор Руске Федерације Александар Чепурин разговарали су о сарадњи две земље и билатералној војној сарадњи.

На састанку је потврђено да су односи две земље, у складу са Декларацијом о стратешком партнерству, изузетно добри и традиционално пријатељски, саопштило је Министарство одбране.

За Србију је од посебног значаја подршка Руске Федерације у очувању територијалног интегритета и суверенитета наше земље, нагласио је Ђорђевић у разговору.

Саговорници су се сагласили да је сарадња у области одбране развијена и разменили мишљења о актуелним политичко-безбедносним питањима.

Министар одбране потврдио је да је Србија опредељена за даље јачање одбрамбене сарадње са свим партнерима, у складу са спољнополитичким приоритетима и уз пуно поштовање политике војне неутралности.

Ђорђевић са делегацијом кинеске компаније о сарадњи

Ђорђевић је разговарао и  са делегацијом кинеске компаније АLIT (Aerospace Long March International Trade), коју је предводио секретар партијског комитета те компаније Ванг Џаохуи о наставку војнотехничке сарадње, која ће у наредном периоду бити реализована у форми заједничких пројеката.

Састанак министра Ђорђевића и кинеске делегације

Састанак министра Ђорђевића и кинеске делегације

Министар је нагласио чињеницу да се односи НР Кине и Републике Србије успешно развијају у сфери војно-економске и војнотехничке сарадње, што представља битан сегмент растуће привредне сарадње, саопштило је Министарство одбране.

Ђорђевић и Џаохуи сагласили су се да разговори о конкретним пројектима, који су у међувремену вођени, потврђују значај војнотехничке сарадње, која је интензивирана након потписивања Споразума о сарадњи одбрамбених индустрија Републике Србије и НР Кине.

ТАНЈУГ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*