Ђорђевић умирује Хрвате: Економија нам је на првом месту! (ВИДЕО)

Србија је војно неутрална и жели да буде део Европске уније, рекао је министар одбране Зоран Ђорђевић у интервјуу за ХРТ. Истиче да Хрватска не треба да страхује због тога што Србија опрема и наоружава војску. Ђорђевић напомиње да је српској влади на првом месту развијање економије.

0

ХРТ подсећа да Србија од „Ербаса“ купује девет најмодернијих хеликоптера средње класе, а од Белорусије добија донацију у „миговима 29“ и противваздухопловном систему „бук“.

Добили смо од Сједињених Америчких Држава донацију од 40 ‘хамера’ вредности од 7 и по милиона долара. Ради се о новим ‘хамерима'“, рекао је Ђорђевић.

Русија Србији донира 30 тенкова Т-72 и шест „мигова 29“ из своје ловачке ескадриле, али ће ремонт ипак коштати.

Истиче да нема места за страховање у Хрватској. „Наравно да нема бојазни, нашој влади је на првом месту економија. Желимо да Србија буде економски јака, да регион препозна да има у нама економског партнера“, рекао је Ђорђевић.

Министар је истакао да је порука за Хрватску да преко Србије може да сарађује са неким земљама са којима можда не може директно.

„Ми имамо добре односе и са Русијом и са Белорусијом, али имамо одличне односе и са Кином. Остали су нам добри односи и са Азијом и са Африком, и то јесте прилика да зарадимо сви заједно и да радимо на трећим тржиштима“, рекао је министар.

РТС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*