Ђукановић би да избрише Србе из Црне Горе а да се нико не буни!

0

Председник Српске народне партије, др Ненад Поповић, је у више наврата поновио да режим Мила Ђукановића у Црној Гори спроводи идентитетски геноцид над српским народом и упоредио Ђукановића са Павелићем.

Поповић сматра да је циљ и резултат тихог геноцида који спроводи режим Мила Ђукановића у Црној Гори једнак ономе који је спроводила НДХ за време Павелића.

Поповић истиче да се Србима у Црној Гори забрањује право да говоре српским језиком, да пишу ћирилицом, да се моле у Српској православној цркви те да се на тај начин спроводи идентитетски геноцид, који је једнако опасан као и физички, јер му је крајњи циљ исти, а то је брисање трагова постојања срспког народа на одређеној територији.

– Прошлог месеца говорио сам о томе званичницима у Москви, следећег месеца ћу говорити у Вашингтону. Овакво стање више не може да се настави. Београд мора да заштити наш народ у Црној Гори од терора највећег криминалца у Европи, Мила Ђукановића.- рекао је Поповић у интервјуу за лист Данас.

Странка Мила Ђукановића ДПС, је брутално напала Поповића због ових изјава о угрожености Срба под Миловим режимом називајући га руским експонентом у Србији.

Screenshot_5

Колико је маха узела усташоидна антисрпска политика Мила Ђукановића у Црној Гори најбоље илуструје изјава једног члана или симпатизера те странке на Фејсбук страници исте:

Screenshot_6

Јасно је да се „садња врба на Скадарском језеру“ односи на крилатицу „Србе на врбе“ коју усташе и данас користе у Хрватској, где је дословно спроведен геноцид над Србима.

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић је изјавио за Танјуг поводом напада ДПС-а на Ненада Поповића да су Срби у Црној Гори противно свим европским конвенцијама, незаступљени у државној управи и то јесте врста „идентитетског геноцида“, са циљем да се Срби затру.

– „(Ненад) Поповић је указао на ту чињеницу и изазвао хистеричну реакцију ДПС-овог режима“, рекао је Анђелковић за Танјуг, реагујући на критику коју је Демократска партија социјалиста Црне Горе упутила председнику Српске народне партије Ненаду Поповићу због изјаве да оно што је Павелићев режим радио Србима у Хрватској, сада то ради режим Мила Ђукановића у Црној Гори.

Патриот

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*