Ђукановић: Москва хтела крвопролиће на дан избора (видео)

0

Председник Демократске партије социјалиста (ДПС) Мило Ђукановић оптужио је Москву да је покушала да изазове крвопролиће на дан избора у Црној Гори 16. октобра како би остварила појачани утицај на Балкану.

„То је био покушај који је генерисан од стране актуелне московске политике која желећи да оствари појачани утицај на Балкану жели да, заправо, намирује своје рачуне са западним партнерима или противницима, зависно од времена у којем то гледамо — дакле пре свега са Европом и Америком“, оценио је лидер ДПС-а синоћ на седници политичког актива одржаној у Никшићу.

Према његовим речима, тај покушај се није могао извршити без помоћи домаћих извиђача.

Он је додао да је у црногорским политичким редовима део политичких структура, превасходно окупљен око политике ДФ-а, изнајмљен од иностраних политичких центара и да се ставио у функцију рушења Црне Горе и њене европске будућности.

„Оно што је још горе од те чињенице је да то раде без имало стида, истичући с поносом та своја путовања, све своје комуникације, сву прошњу пара у којој су били пре неколико дана у Москви, са намером да обезбеде додатне фондове како би завршили посао који нису завршили 16. октобра“, рекао је Ђукановић.

Он је, реагујући на изјаву лидера Нове српске демократије Андрије Мандића да ће за свачију главу из Демократског фронта одлетети још нечија, рекао је да има разумевања за такву нервозу јер се види да се клупко истраге за оно што се догађало на дан избора одмотава.

„Видимо да се клупко истраге за оно што се припремало 16. октобра одмотава, видимо да је све ближе некима од њих, видимо да је паника у њиховим редовима. Покушавају да на тај начин зауставе истрагу, покушавају да зауставе државне органе који се баве истрагом, што је, апсолутно сам убеђен, немогућа мисија“, оценио је лидер ДПС-а.

Он је додао да би одавно би летеле главе по Црној Гори да је било по ДФ-овим плановима.

Знали би у ДПС-у, како је рекао Ђукановић, да одговоре, јер нису кукавице, али да главе не лете, јер управо ДПС води разумну политику.

ДФ је раније јуче оштро реаговао због хапшења возача једног од лидера тог опозиционог савеза Андрије Мандића, а који се доводи у везу са покушајем изазивања немира на дан одржавања парламентарних избора.

 

Спутник

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*