Ђукановић очекује победу у првом кругу

0
МОНТЕНЕГРИН ОБЕЋАВА „ЕВРОПСКИ ЖИВОТ“ И ДОСАДАШЊИ „СТРАТЕШКИ КУРС“

ПРЕДСЕДНИЧКИ кандидат Демократске партије социјалиста Мило Ђукановић предао је данас Државној изборној комисији кандидатуру.

Ђукановић је поручио да је са више од 60.000 потписа грађана, скупљених у рекордно кратком року, потврђена моћ инфраструктуре ДПС-а и захвалио свима који су подржали његову кандидатуру.

Лидер ДПС-а је поновио да очекује победу у првом кругу избора који су, како је нагласио, поновљени плебисцит о стратешком правцу развоја Црне Горе.

„Данас је Црна Гора пред новим искушењима. Политика коју ја персонификујем има капацитет поштовања према историјским вредностима и да направи нова остварења и правилно одабере стратешки пут земље. И у наредном периоду желимо да обезбедимо европски квалитет живота свих наших грађана“, рекао је Ђукановић након предаје кандидатуре.

Он је подсетио на резултате власти под његовим вођством и додао да очекује да ће Црна Гора динамизирати реформе које ће водити ка већем стандарду свих грађана.

„Све то ће нас одвести ка чланству у ЕУ. Кампању ћемо окончати у кратком року и Црној Гори донијети још једну побједу у првом кругу“, поручио је Ђукановић.

Ђукановић своју кампању почиње у среду, 28. марта, из родног Никшића.

Потписе за председничку кандидатуру до сада су предали Хазбија Калач, Василије Миличковић, Марко Милачић, Драгиња Вуксановић и Добрило Дедеић.

Кандидат највећег дела опозиције Младен Бојанић најавио је да ће то урадити сутра у 12.00 часова. Листе се могу предати до 26. марта.

Председнички избори биће одржани 15. априла, а пратиће их посматрачка мисија ОЕБС-а.

Срна

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*