Đukanović očekuje pobedu u prvom krugu

0
MONTENEGRIN OBEĆAVA „EVROPSKI ŽIVOT“ I DOSADAŠNJI „STRATEŠKI KURS“

PREDSEDNIČKI kandidat Demokratske partije socijalista Milo Đukanović predao je danas Državnoj izbornoj komisiji kandidaturu.

Đukanović je poručio da je sa više od 60.000 potpisa građana, skupljenih u rekordno kratkom roku, potvrđena moć infrastrukture DPS-a i zahvalio svima koji su podržali njegovu kandidaturu.

Lider DPS-a je ponovio da očekuje pobedu u prvom krugu izbora koji su, kako je naglasio, ponovljeni plebiscit o strateškom pravcu razvoja Crne Gore.

„Danas je Crna Gora pred novim iskušenjima. Politika koju ja personifikujem ima kapacitet poštovanja prema istorijskim vrednostima i da napravi nova ostvarenja i pravilno odabere strateški put zemlje. I u narednom periodu želimo da obezbedimo evropski kvalitet života svih naših građana“, rekao je Đukanović nakon predaje kandidature.

On je podsetio na rezultate vlasti pod njegovim vođstvom i dodao da očekuje da će Crna Gora dinamizirati reforme koje će voditi ka većem standardu svih građana.

„Sve to će nas odvesti ka članstvu u EU. Kampanju ćemo okončati u kratkom roku i Crnoj Gori donijeti još jednu pobjedu u prvom krugu“, poručio je Đukanović.

Đukanović svoju kampanju počinje u sredu, 28. marta, iz rodnog Nikšića.

Potpise za predsedničku kandidaturu do sada su predali Hazbija Kalač, Vasilije Miličković, Marko Milačić, Draginja Vuksanović i Dobrilo Dedeić.

Kandidat najvećeg dela opozicije Mladen Bojanić najavio je da će to uraditi sutra u 12.00 časova. Liste se mogu predati do 26. marta.

Predsednički izbori biće održani 15. aprila, a pratiće ih posmatračka misija OEBS-a.

Srna

 

POSTAVI ODGOVOR

*