Ђукановић одговорио Лаврову: Представнику велике земље дозвољено је да даје бахате изјаве

  0

  Бивши црногорски премијер Мило Ђукановић одбацио је критике које му је јуче упутио шеф руске дипломатије Сергеј Лавров. На констатацију Лаврова да је прекршио обећања и издао Русију, Ђукановић је казао да он заступа искључиво „интересе Црне Горе“.

  Министру спољних послова Русије, као представнику велике земље, можда је дозвољено да даје и мало бахатије изјаве, али ми морамо да водимо рачуна о виталним интересима наших грађана“, рекао је Ђукановић на снимању специјалног издања регионалне информативне емисије „Окружење“, која је данас у Београду обиљежила пет година емитовања.

  Ђукановић је навео и да нема никакву потребу да објашњава да он заступа „инетересе Црне Горе“, те да једино њих и може да изда.

  Моји интереси и све моје обавезе су оне које сам преузео на изборима у Црној Гори и одговорно се понашам према њима“.

  Он додаје и да је Русија увијек имала приговор на проширење НАТО-а, али не због тога што је Црна Гора велика опасност већ због глобалног захлађења односа, у чему се Црна Гора нашла „на линији ватре“.

  То није поколебало нашу одлучност. Имамо поштовање према традицији и добрим односима са Русијом, али предузимамо кораке који су у нашем интересу, а то су европске и евроатлантске интеграције“, рекао је Ђукановић.

  ПОСТАВИ ОДГОВОР

  *