Ђукановићев најближи сарадник депортован из Москве

0

Дугогодишњи најближи сарадник Мила Ђукановића, посланик владајуће црногорске Демократске партије социјалиста Миодраг Вуковић задржан је ноћас на московском аеродрому „Домодедово“ и депортован је првим јутрошњим летом за Тиват.
Из извора блиских Вуковићу подгоричким „Вијестима“ је речено да је Вуковић задржан „из политичких разлога“, по неком руском федералном закону.

Такође, наводи се и да су до Вуковића ноћас нешто пре поноћи дошли службеници амбасаде Црне Горе у Москви и наводно нису ни они знали о чему се ради. „Руски амбасадор у Подгорици се прави луд“, тврдио је раније саговорник „Вијести“.

Наводи се да су Вуковићу „неколико припадника, вероватно службе безбедности“ рекли да не може даље да путује, нису му наводно дали да користи телефон, нити да га напуни. Касније је ступио у контакт са службеницима амбасаде Црне Горе.Наводи се да му није дат никакав званични документ о задржавању од када је задржан синоћ око 19.30 сати.

Црногорски амбасадор у Москви Игор Јововић је наводно контактирао руског колегу у Подгорици Сергеј Грицај, који је рекао да „не верује да се то дешава“ и да не може ништа да уради поводом тога „јер је сад касно“.Вуковићу су одузели пасош и речено му је да ће му га вратити на уласку у авион. Он је као представник Скупштине Црне Горе са још једним сарадником путовао у Минск на парламентарни скуп Централно-европске иницијативе. И његов сарадник је остао у Москви, али није задржан.

„Вијести“ пишу да ће Вуковић бити депортован о трошку Русије.

Како су саопштили црногорски медији, Вуковић је ухапшен у Москви као персона нон грата.

Убрзо након хапшења одлучено је да ће га Русија депортовати у Црну Гору.

Црногорски медији тврде да Вуковић борави у Русији у нехуманим условима и да му је здравствено стање нарушено због хроничне болести.

Тањуг , Вести

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*