Đurić: „Ekstremisti, ne igrajte se životima Srba“

0

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić povodom oružanog napada na Srbe kod Vitine upozorio je sve ekstremiste „da se ne igraju životima i bezbednošću Srba“.

Osim toga, od privremenih organa samouprave u Prištini zatražio je da konačno na delu pokažu da li su na strani mira ili terora.

„Ovaj zabrinjavajući incident dogodio se na dan kada Srbi na KiM obeležavaju godišnjicu smrti žetelaca u Starom Grackom koji su ubijeni podmuklo i mučki rafalima iz potaje, onako kako je danas pucano i u selu Binač, što svedoči da teror i teroristi nisu samo deo slike mračne prošlosti već da su i danas obeležje stvarnosti u našoj južnoj pokrajini“, navedeno je u saopštenju direktora Kancelarije za KiM.

Kako kaže, normalno društvo se ne stvara ceremonijalnim polaganjem venaca na spomenike žrtvama terora, kako to pojedini predstavnici privremenih organa vlasti u Prištini misle, već iskrenim radom na suzbijanju ekstremizma i kažnjavanju zločinaca.

„Očekujem zato ne samo osudu terorističkog napada u Vitini već konkretnu i sveobuhvatnu akciju kojom bi na uverljiv način bilo poručeno da šovinizam nije vladajuća ideologija na KiM, a da teroristi ne uživaju simpatije albanske političke elite“, navedeno je u saopštenju.

Grupa Srba koji su kosili travu u okolini manastira Svetog arhangela Mihaila i Gavrila u Bozoviku, opština Vitina, na Kosovu, napadnuta je u subotu popodne kada su nepoznati napadači, prema izjavama očevidaca, otvorili vatru iz automatskog oružja.

Ovo je za RTV Puls iz Šilova, potvrdio regionalni portparol policije Kosova Ismet Hašani koji je dodao da policija, po nalogu tužioca, pretražuje teren u potrazi za materijalnim dokazima.

U napadu na meštane koji su čistili portu uoči manastirske slave niko nije povređen.

Izvor: Vesti onlajn

POSTAVI ODGOVOR

*